Київ. 12 березня. УНІАН. У Тендерній палаті України вкотре закликають політиків і посадовців органів державної влади припинити спекуляції навколо цієї громадської організації.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив голова правління Тендерної палати Володимир ЛАБА, коментуючи реєстрацію у Верховній Раді проекту постанови про створення Тимчасової слідчої комісії з перевірки діяльності цієї організації.

Проект постанови, авторами якого є народні депутати Михайло ПОЛЯНЧИЧ і Микола КУЛЬЧИНСЬКИЙ (обидва – члени фракції НУ-НС), зареєстровано в парламенті 7 березня.

Відео дня

Коментуючи ініціативу депутатів, В.ЛАБА зазначив, що Тендерна палата є відкритою організацією, і інформація про її діяльність є доступною. У зв`язку з цим він нагадав, що наприкінці минулого року діяльність палати перевірялася органами прокуратури і СБУ, які в своїх висновках не підтвердили неодноразових заяв про нібито факти корупції в Тендерній палаті.

На думку В.ЛАБИ, поява проекту постанови про створення слідчої комісії разом з неодноразовими заявами представників політичних сил і голів ряду облдержадміністрацій спрямовані на створення штучної ситуації навколо громадської організації і викликані, ймовірно, ускладненням лобіювання корупційних схем у сфері держзакупівель.

«Тому я звертаюся до громадськості, щоб вона розуміла, що губернатори і політики створюють штучну ситуацію з метою звести рахунки з Тендерною палатою», - сказав В.ЛАБА.