Киев. 7 марта. УНИАН. У Києві презентовано російськомовну біографію лідера БЮТ, прем’єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО «Юля. Второе дыхание», автором якої є письменник Андрій КОКОТЮХА.

Презентація відбулася сьогодні в УНІАН за участю А.КОКОТЮХИ, а також керівника видавництва «Фоліо» Олександра КРАСОВИЦЬКОГО і письменника, голови Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Володимира ЯВОРІВСЬКОГО.

За словами автора, «Юля. Второе дыхание» - це перша повна біографія Ю.ТИМОШЕНКО від дитинства і до другого призначення на посаду прем’єр-міністра України у грудні 2007 р.

Відео дня

Як нагадав О.КРАСОВИЦЬКИЙ, спочатку було видано книгу українською мовою накладом 4 тисяч екземплярів. Вона швидко розпродалася і її було додатково надрукована накладом ще три тисячі екземплярів. Видавець повідомив, що російськомовна біографія прем’єр-міністра вийшла накладом також 4 тисяч прмірників, і 500 з них, які два тижні тому були відправлені до Росії, уже продано.

“Друге (видання) свідомо ми зробили російською мовою, бо зараз у ситуації, коли політизовано всю частину відносин України (з Росією) стосовно газу та інших питань, у Москві великий попит на цю книжку”, - сказав керівник видавництва «Фоліо».

О.КРАСОВИЦЬКИЙ поінформував, що планується доповнене третє видання, яке вийде знову українською мовою лише для українського ринку.

У свою чергу А.КОКОТЮХА зауважив, що працює у “масовій літературі”, і дана книга не є політичним замовленням. “Коли я бачу українського політика, мені доводиться себе переламувати, щоб не кинутись на нього”, - зауважив письменник.

“У мене немає політичних симпатій, дозволяю собі не цікавитися політикою. Але у мене є політичні антипатії. Я скорпіон (за Гороскопом), я дуже містична людина і я вірю у свою інтуїцію. А інтуїція мені підказує ніколи не писати нічого ні про кого з Партії регіонів. Винятком може бути ШУФРИЧ, бо це комерційний персонаж і книга про нього може розійтися”, - розповів А.КОКОТЮХА.

Повертаючись до нового видання книги про Ю.ТИМОШЕНКО, він сказав, що не знайомий з нею особисто і використовував інформацію з відкритих джерел.

“У мої функції входило усю цю інформацію зібрати, упорядкувати, по можливості опрацювати її літературно і викласти у порядку тієї хронології, яка викладається у біографічній літературі. Підкреслю: без жодних своїх коментарів”, - сказав А.КОКОТЮХА.

За словами В.ЯВОРІВСЬКОГО, ця книга - “не для хуторянського вжитку”, а є “прекрасною, моральною документалістикою”. Він наголосив, що книга містить величезний масив інформації з “гостирими місцями” біографії Ю.ТИМОШЕНКО, але при цьому автор зміг її викласти, “жодного разу не прогнувшись” і “не притрушуючи соломою”.