Якби вибори на посаду мера відбулися сьогодні, перше місце посів би Віталій Кличко з результатом  29,8% голосів киян, в той час як Л. Черновецький та О. Омельченко здобули б лише 14, 6% та 9% голосів відповідно. А в разі виходу до другого туру В. Кличка та Л. Черновецького, переміг би В. Кличко із підтримкою 52,3% виборців.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, презентованого Аналітично-дослідницьким центром «Інститут міста». Опитування проводилось соціологічною службою «Інтерсоціосистема - ПС» у період 22 - 25 лютого 2008 року, серед 2011 респондентів, які мали на час опитування виборче право.

Також діяльністю міського голови Леоніда Черновецького, згідно з даними соціологічного опитування незадоволені 57% опитаних, натомість задоволених - лише 13% киян.

Відео дня

Було виявлено, що киян найбільше хвилюють проблеми благоустрою міського середовища (43,7%), високої вартості житлово-комунальних послуг (40,3%) та заторів на дорогах (37,6%).

«Дослідження наявно продемонструвало низку проблем, які чинна міська влада вирішити неспроможна, оскільки не має ані кваліфікації, ані підтримки киян. «Інститут міста» і надалі буде робити цільові заміри в рамках інших проектів, спрямованих на покращення як загальної ситуації в Києві, так і  життя окремих киян. Наприклад, наступний проект буде присвячений проблематиці ЖКГ», - зазначив Олександр Сергієнко, директор «Інституту міста».

Довідка про «Інститут міста»:

Аналітично-дослідницький центр «Інститут міста» є неприбутковою громадською організацією, завданням якої є всебічне вивчення проблем сучасного міста, аналіз діяльності органів влади, організацій, підприємств і установ, які забезпечують життєдіяльність міста, розробка концепцій, проектів та рекомендацій щодо вирішення його проблем та інформування громадськості щодо шляхів їх розв’язання.

Починаючи з 2005 року співробітниками «Інституту міста» випущено чотири аналітичні доповіді, надруковано більше півсотні статей в газетах «Дзеркало тижня», «Урядовий кур’єр», «По-киевски», «Грани», «Дело» та інших. В лютому ц.р. вийшла в світ книжка «Земля і право: як уберегтися від корупції».

Директор «Інституту міста» Олександр Сергієнко – депутат Київради 1990-98 років. З 1993 року працював у міжнародних організаціях «Всесвітній Банк», Агентство США з міжнародного розвитку, Програма розвитку ООН. Стажувався в мерії м. Тулуза (Франція) та у США (двічі), має диплом Міжнародного інституту менеджменту (м. Атланта, США). 1973-1993 роки працював в Інституті теоретичної фізики НАН України, кандидат фіз.-мат. наук, друга вища освіта – юридична.

Телефони: 235-70-26 (Інститут міста) 599-68-56 (Інтерсоціосистема-ПС)