Київ. 4 березня. УНІАН. Спільний проект ЄС і ПРООН «Співтовариство споживачів і сгромадські об`єднання» презентував мобільну версію інформаційного веб-ресурсу для українських споживачів - Портал Споживача wap.consumerinfo.org.ua, який має стати ключовим джерелом споживчої інформації в українському мобільному інтернеті.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив представник проекту «Співтовариство споживачів і громадські об`єднання» Вадим КОРОЛЮК сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За словами В.КОРОЛЮКА, за допомогою нового ресурсу споживачі дістануть доступ до інформації, яка може стати в нагоді при щоденній купівлі товарів першої необхідності.

Відео дня

Як зазначив В.КОРОЛЮК, цей ресурс дозволяє проводити пошук небезпечних товарів за штрих-кодом. Ця можливість була реалізована завдяки співпраці з європейськими експертами і інституціями, які займаються пошуком і вилученням небезпечних товарів з європейського ринку. Крім того, є можливість одержати інформацію про харчові добавки, що містяться в продуктах харчування.

На думку представників «Співтовариства споживачів і громадських об`єднань», зі вступом до СОТ Україна стає більш відкритою для нових товарів, походження яких не завжди легко визначити. Але новий ресурс дозволить одержувати обширну інформацію про небезпечні продукти.

Довідка УНІАН. Проект «Співтовариство споживачів і громадські об`єднання» - спільна ініціатива Європейського Союзу і Програми розвитку ООН, який було започатковано в 2006 році. Мета проекту - збільшення впливу цивільного суспільства на економічне життя країни відповідно до європейських стандартів.