Київ. 29 лютого. УНІАН. Асоціація вкладників і акціонерів України (АВАУ) вважає за доцільне введення свого представника в Наглядову раду ВАТ «Ощадбанк». Про це заявив голова АВАУ Богдан РАФАЛЮК на прес-конференції в УНІАН.

Крім того, в Асоціації виступають за введення посади радника прем`єр-міністра по роботі з вкладниками, а також вважають за доцільне введення таких посад і при головах обласних і районних державних адміністрацій.

Відео дня

АВАУ просить прем`єр-міністра Юлію ТИМОШЕНКО зустрітися з представниками Асоціації і обговорити питання, пов`язані з проведення виплат компенсацій вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР.

«Ми категорично вимагаємо не припиняти реєстрацію вкладників і вжити необхідних заходів для ліквідації черг і ажіотажу у відділеннях Ощадбанку», - наголошується в заяві АВАУ.

Як повідомляв УНІАН, 22 і 23 лютого Ощадбанк замість реєстрації вкладників проводив виплати компенсацій. Тоді міністр фінансів Віктор ПИНЗЕНИК пояснив зміну графіка тим, що багатьом вкладникам кошти вже зараховані на рахунок, але вони їх ще не одержали.

До 22 лютого до відповідного реєстру внесено 4 млн. 678 тис. вкладників і виплачено понад 2,7 млрд. грн. - ще близько 1 мільйона громадян чекають на реєстрацію. Прогнозована кількість вкладників може перевищити 20 млн. осіб.

ВАТ “Державний ощадний банк України” (Ощадбанк) зареєстровано Національним банком України 31 грудня 1991 року.

100% акцій банку належать державі.