27 лютого 2008 року відбувся прес-тур до Броварського району     на тему: Броварський район не боїться підвищення ціни на газ

Представники понад 26 вітчизняних та закордонних ЗМІ стали свідками подій, що символізували повне завершення газифікації Броварського району. Село Підлісся, хутір Зоря, село Кулажинці. Саме ці населені пункти залишалися до цього часу негазифікованими. Всі жителі зібралися аби бути присутніми на церемонії  запалення блакитних факелів. Привітати мешканців з цим святом приїхали заступник Голови обласної державної адміністрації Валерій Петрович Кондрук, Голова Броварської районної ради Юрій Іванович Кушніренко.

«Завершення газифікації у Броварському районі – це лише частина виконання програми Київської області щодо газифікації області вцілому. Окрім того саме на Броварщині найактивніше впроваджуються енергозберігаючи технології, які дозволяють споживати газ в повній мірі, заощаджуючи кошти» - заявив Валерій Кондрук.

Відео дня

Для довідки. У Броварському районі прокладено 45 км газових мереж  і повністю завершено газифікацію всіх населених пунктів та садівничих товариств. На розвиток громад направлено 117 млн. грн. позабюджетніх коштів.

Броварській район єдиний в Україні, де повністю завершено газифікацію всіх сіл.

Так, в смт Калита учасники прес-туру змогли порівняти переваги міні-котелень над централізованими системами опалення. Районна влада вважає, що до впровадження енергозберігаючих технологій необхідно переходити всім об’єктам господарювання, в тому числі – об’єктам соціальної та культурної сфери.

Капітальні ремонти европейського типу в школах, амбулаторіях, садочках, будинках культури – приоритетні напрямки роботи райдержадміністрації та селищних рад у соціальній сфері.