Київ. 26 лютого. УНІАН. Президент України Віктор ЮЩЕНКО розцінює міжнародний форум “Україна-Європа” як “якісно новий майданчик для обговорення євроінтеграційних процесів”.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник глави секретаріату Президента Олександр ЧАЛИЙ на прес-конференції.

Він зазначив, що Президент підтримав ідею проведення цього форуму, видавши два укази щодо його організації.

Відео дня

О.ЧАЛИЙ також повідомив, що Президент візьме участь у його роботі, зокрема, звернеться до присутніх із вітальною промовою.

За словами заступника глави секретаріату, В.ЮЩЕНКО сподівається, що форум стане “другим Давосом” з обговорення проблем євроінтеграції.

О.ЧАЛИЙ додав, що на форумі, зокрема, планується обговорити створення зони вільної торгівлі України з ЄС.

Як повідомляв УНІАН, 27-29 лютого у Києві за сприяння Інституту Східноєвропейських досліджень (Республіка Польща) і Національного інституту стратегічних досліджень відбудеться другий міжнародний форум “Європа-Україна”.

Метою проведення форуму є обговорення ролі та місця України в Об’єднаній Європі, а також перспективи її європейської інтеграції.

Планується, що з вітальною промовою на форумі виступить Президент України Віктор ЮЩЕНКО, а прем’єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО перебуватиме як спеціальний гість на пленарному засіданні «Виклики для співробітництва України в ЄС».

Для участі у міжнародному форумі запрошені голова Верховної Ради Арсеній ЯЦЕНЮК, міністр закордонних справ Володимир ОГРИЗКО, голова Комітету ВР з європейської інтеграції Борис ТАРАСЮК, представники центральних органів виконавчої влади, депутатського корпусу, політичних і ділових кіл України.

Серед іноземних гостей високого рівня у форумі братимуть участь прем’єр-міністр Литви, колишній президент Естонії, колишній президент Румунії, а також радник Центру стратегічних і міжнародних досліджень США Збігнев БЖЕЗИНСЬКИЙ, який представить доповідь Партнерського комітету США-ЄС з питань України та інші представники парламентських і бізнесових кіл.

Впродовж форуму відбуватимуться засідання у формі дискусійних панелей, таких як «Перспективи для українсько-європейської інтеграції», «Спільні інтереси України та ЄС», «Українська зовнішня політика: старі та нові підходи», «Відносини Україна-ЄС: економічний вимір».