Київ. 25 лютого. УНІАН. Голова Лутугинської районної державної адміністрації Луганської області Григорій ПРИГЕБА вимагає відставки керівника обласної держадміністрації Олександра АНТИПОВА.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Г.ПРИГЕБА заявив, що в Луганській області проводиться кадрова політика, яка повністю залежить від ідеологічних чинників і є результатом кулуарних домовленостей, а не принципів державного і господарського розвитку регіону.

Відео дня

За його словами, до керівного складу обладміністрації Луганської області входять лише представники Партії регіонів. «Саме на догоду партійним інтересам ці керівники сприяли призначенням на всі керівні посади в області представників Партії регіонів», - відзначив він.

При цьому Г.ПРИГЕБА звинуватив чиновників із Секретаріату Президента в тому, що вони сприяють цьому процесу. «Махрова корупція, махрові домовленості між чиновниками обласної адміністрації і чиновниками Секретаріату Президента», - сказав він.

Доказом його заяви, за словами Г.ПРИГЕБИ, стала ситуація, що склалася з його звільненням з посади голови Лутугинської РДА.

За словами Г.ПРИГЕБИ, він останній керівник місцевої адміністрації в Луганській області, не що є членом Партії регіонів, а перебуває в партії «Батьківщина».

Він повідомив, що 12 лютого цього року відбулася сесія Лутугинської районної ради, під час якої йому було висловлено недовіру. 18 лютого на президентському сайті з`явився указ про звільнення його з посади голови РДА на підставі цього рішення райради.

Г.ПРИГЕБА визнав рішення райради незаконним, оспорив його в місцевому суді і виграв справу. Голова райдержадміністації висловив подив, що саме обласна адміністрація оспорила це рішення в апеляційній інстанції. Він стверджує, що в апеляційному суді справа була розглянута з численними порушеннями, і тому свій програш він оспорив у Вищому адміністративному суді України.

Водночас він наголосив, що судитиметься з райрадою і не збирається судитися з Президентом, який підписав указ про його звільнення. Г.ПРИГЕБА не виключає, що глава держави Віктор ЮЩЕНКО взагалі не бачив цього документа.

Г.ПРИГЕБА переконаний в існуванні домовленості між чиновниками Секретаріату Президента і керівництвом Луганської області щодо кадрової політики.

«Це дискредитує Президента. Я голосував за В.ЮЩЕНКА, запитаєте, за кого голосував А.АНТИПОВ, хай він чесно скаже», - сказав Г.ПРИГЕБА.