Київ. 22 лютого. УНІАН. Міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій ПАВЛЕНКО та президент Національного олімпійського комітету Сергій БУБКА вважають за необхідне внести зміни до законодавства, покликані забезпечити повноцінну підготовку українських спортсменів до Олімпіади в Пекіні.

Про це вони повідомили на прес-конференції в УНІАН.

Ю.ПАВЛЕНКО зазначив, що особливі перешкоди у підготовці створює закон “Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти”, яким визначено тендерні процеси. Згідно з чинним законодавством держава має закуповувати товари в того, хто подасть заявку на участь у конкурсі і запропонує найменшу ціну. Міністр зазначив, що в міжнародному спортивному русі склалася багаторічна практика: при проведенні офіційних міжнародних змагань заздалегідь визначати офіційного постачальника – фірму-виробника обладнання, спортивної форми та інвентарю, що буде використовуватися на Олімпійських Іграх та міжнародних змаганнях різного рівня.

Відео дня

С.БУБКА підтвердив, що спорт сьогодні – це у великій мірі боротьба технологій. Тому спортсмен, який готувався на іншому, гіршому обладнанні або не забезпечений відповідним інвентарем, не зможе продемонструвати найкращий результат, не зможе гідно конкурувати з найсильнішими спортсменами. Так само, за його словами, проблемним стає забезпечення спортсменів необхідним харчуванням, викликає занепокоєння стан спортивної інфраструктури.

Зокрема, міністр повідомив, що останні роки бази Олімпійської підготовки мають платити податок на землю. Враховуючи, що більшість з них не здатна самостійно забезпечити своє функціонування та оновлення, ці сплати завдають серйозного фінансового удару.

Тому Ю.ПАВЛЕНКО та С.БУБКА наголосили на необхідності внесення змін до деяких законодавчих актів та звернулись до голови профільного парламентського комітету Павла КОСТЕНКА з проханням сприяти ухваленню відповідних змін.

Як відомо, цьогорічні літні Олімпійські Ігри проходитимуть в Пекіні (Китай) з 8 до 24 серпня.