Київ. 20 лютого. УНІАН. Корпорація «Атлас» реалізувала перший в Україні DWDM-проект з використанням устаткування Optera Metro 5200 Nortel для Національного банку України.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН технічний директор «Атлас» Олександр АГРЕ.

Як передає кореспондент УНІАН, за даними О.АГРЕ, необхідність у розробці і впровадженні даного рішення була обумовлена тим, що, маючи власну оптичну мережу по місту Києву, Національний банк України використовував для передачі даних тільки Ethernet, Faber Channel, АТМ і SDH-технології. Щоб забезпечити ефективніше використання оптичних жил і оптимізувати функціонування оптичної мережі НБУ по Києву, фахівці Нацбанку і АТЗТ «Атлас» вирішили впровадити DWDM-технологію обміну інформацією на базі устаткування Optera Metro 5200 виробництва компанії Nortel.

Відео дня

Реалізація цього проекту дасть змогу збільшити пропускну спроможність (по одній парі волокон можна передавати дані зі швидкістю до 320 Гбіт/с), відмовостійкість та ін.

“Виконаний проект не має критичних точок відмови, що дає можливість безперешкодного масштабування інстальованого рішення, а також забезпечує високу пропускну спроможність оптичної мережі НБУ”, - повідомив О.АГРЕ.

За даними начальника управління відділу телекомунікацій НБУ Юрія ЗАБІГАЙЛА, рішення корпорації «Атлас» і устаткування Nortel було вибрано в результаті тендеру. Вартості контракту він не назвав, зіславшись на конфіденційність.

Довідка УНІАН. Заснована в 1990 році, корпорація «Атлас» сьогодні є групою фірм і дочірніх підприємств, і посідає одне з лідируючих місць серед системних інтеграторів у сфері телекомунікаційних та інформаційних технологій на ринку України.

На рахунку корпорації більш як 700 успішно реалізованих проектів для державних і комерційних структур України, зокрема значна кількість проектів національного значення.

Компанія Nortel (Канада) - один з провідних виробників телекомунікаційного устаткування, здійснює свою діяльність більш ніж у 150 країнах світу.