Київ. 20 лютого. УНІАН. Інвестиції компанії ВОЛЯ в 2008 році становитимуть 30 млн. дол. Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН президент компанії Сергій БОЙКО.

Як передає кореспондент УНІАН, за його словами, 6 млн. дол. Буде спрямовано на розвиток мережі і послуг у м. Львові.

«Ми хочемо, щоб якість і види послуг у Львові - в «західній столиці» України - були не гіршими, ніж у Києві», - пояснив С.БОЙКО.

Відео дня

Із тих 24 млн. дол. інвестицій, що залишилися, за його словами, приблизно 75% буде спрямовано на придбання абонентного устаткування, яке необхідне при переведенні мережі компанії ВОЛЯ на цифровий формат трансляції.

Як зазначив гендиректор компанії «Воля-кабель» Андрій МЕТЕЛЬСЬКИЙ, «разом з тим, що компанія планує завершити перехід на цифрову технологію надання послуги кабельного телебачення» в 2008 році, в планах компанії також пропозиція нових телеканалів і пакетів у цифровій якості, подальший розвиток бізнес процесів тощо.

У 2008 році компанія планує розвиток нового сервісу «Домашній кінозал» - до кінця року будуть запущені ще, як мінімум, два віртуальні кінозали. Також компанія планує в 2008 році «здійснити тестування і підготовку до запуску вже наступного покоління телебачення – телебачення високої чіткості», зазначив А.МЕТЕЛЬСЬКИЙ.

За його словами, в 2008 році проводитиметься модернізація мережі в Києві, Львові та інших містах, де присутня ВОЛЯ.

За прогнозом А.МЕТЕЛЬСЬКОГО, компанія планує залучити в 2008 році 100 тис. нових абонентів послуги високошвидкісного доступу до Інтернет (ВОЛЯ Бродбенд).

Що стосується переведення телекомунікаційної мережі компанії ВОЛЯ на цифровий формат в Києві, то, як сказав А.МЕТЕЛЬСЬКИЙ, цей процес розбитий на три етапи. На першому етапі переводяться на цифровий формат Оболонський, Деснянський, Дарницький і Дніпровський райони столиці, на другому – Печерський, Шевченківський, Солом’янський і Подільський райони, на третьому – Голосіївський і Святошинський райони.

Терміни переведення кожного району керівники компанії ВОЛЯ назвати не змогли, при цьому С.БОЙКО зазначив, що тривалість переведення кожного району залежатиме від ступеня готовності переходу користувачів на цифровий формат.

Нагадаємо, Київське міське територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало ЗАТ «Воля-Кабель» утриматися від припинення надання послуг аналогового телебачення до проведення з абонентами відповідної роз`яснювальної роботи.

Разом з цим, щоб детально дослідити ситуацію з переходом на цифрову технологію надання послуг кабельного телебачення, Комітет направив кабельному оператору офіційний запит надати інформацію щодо етапності переходу на цифрове телебачення і особливостей технологічного боку цього процесу. Комітет детально проаналізує ці матеріали на предмет дотримання компанією вимог конкурентного законодавства.

Компанією ВОЛЯ з цього питання було прийнято ряд рішень. Зокрема, вирішено оптимізувати інформування абонентів аналогового кабельного телебачення про перехід на цифровий формат послуги.

Також ухвалене рішення про те, щоб скоординувати обмін інформацією між колл-центром компанії ВОЛЯ та інформаційною системою КМДА щодо завчасної подачі інформації про райони і будинки, які переводяться на цифровий формат надання послуги кабельного телебачення. Крім того, ухвалене рішення скоординувати роботу колл-центру компанії ВОЛЯ та інформаційної системи КМДА для роботи зі зверненнями громадян з приводу переходу на кабельне телебачення в цифровому форматі.