Президенту України Ющенко В. А.

01220, м. Київ, вул. Шовковична, 12

Копія: Прем’єр-міністру України Тимошенко Ю. В.

Відео дня

01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2,

Кабінет Міністрів України,

Копія: в. о. голови Служби Безпеки України

Налівайченко В. О.

м. Київ, вул. Володимирська, 35

Копія: Прокуратура м. Києва

03151, м. Київ-150, вул. Предславинська, 45/9

Копія: Управління по боротьбі з економічною злочинністю (УБЕЗ) ГУ МВС м. Києва

01024, м. Київ, вул. Академіка Богомольця, 10,

Міністерство внутрішніх справ України

Копія: Управління боротьби з організованою злочинністю (УБОЗ) ГУ МВС м. Києва

01024, м. Київ, вул. Академіка Богомольця, 10,

Міністерство внутрішніх справ України

Копія: голові Київської міської ради

Черновецькому Л. М.

01044, м. Київ, вул. Хрещатик, 36

ТЕРМІНОВО ДО РОЗГЛЯДУ

(ДРУГИЙ «ЕЛІТА-Центр»)

КОЛЕКТИВНА ЗАЯВА

від інвесторів (пайовиків) ТОВ „Стабіл”

ТОВ «Стабіл» (Код ЄДРПОУ 33102734, м. Київ, вул. Шовковична, 30А, оф.19) є забудовником житлового будинку з підземним автопаркінгом, офісними приміщеннями та об’єктами соціальної сфери по вул. Єреванська, 18-а в м. Києві. Засновниками ТОВ „Стабіл” на момент залучення коштів від інвесторів були Адашинська Л.В., Міліневська М.С., Харитонова І.С. та Гринюк В.А., керівник - Міліневська М.С. Генеральним підрядником згідно договору підряду на капітальне будівництва № СТ-є/18а цього будівництва є ТОВ «Укркоксохіммонтаж» (Код ЄДРПОУ 31719797, м. Київ, вул. Василенко, 7а), засновник – Гринюк В.В.

Будівництво житлового будинку повинно було відбуватися на земельній ділянці, яка виділена, в свою чергу, Службі безпеки України рішенням Київської міської ради від 27.05.2004 р. № 281-2/1491 та яка орендується СБУ згідно договору оренди від 06.10.2004 р. строком на 5 років.

10.02.2005 р. СБУ уклала з ТОВ «Стабіл» договір № 19/3-30-ж17 пайової участі у будівництві житлового будинку з вбудованими приміщеннями  та підземними автостоянками по вул. Єреванська № 18а в Солом’янському районі м. Києва.  За цим Договором ТОВ «Стабіл» повинен був надати для СБУ у власність житлову площу в цьому будинку чи в інших будинках м. Києва в строк до 31.12.2007 р.

ТОВ „Стабіл” стало залучати  кошти від населення зі вказівкою в інформаційних повідомленнях про те, що земельна ділянка належить СБУ. Маючи досвід славнозвісного Еліта-центру, всі інвестори вклали гроші в це будівництво виключно тому, що земельна ділянка відведена державному органу, який завжди захищав права та інтереси України та її громадян. Протягом 2005-2007 р. ТОВ «Стабіл» залучило грошові кошти від 34 інвесторів-фізичних осіб загальною сумою понад 17 млн. грн.

Не зважаючи на те, що інвестори своєчасно сплачували свої пайові внески, будівництво так і не розпочиналося. Керівництво ТОВ „Стабіл”, в особі Буренкова М.І., а також представника засновника – Гринюка В.В. пояснювало нам затримку будівництва   відмовою Солом’янської районної у м. Києві державної адміністрації в підписанні ордеру на будівництво.

Особливо звертаємо Вашу увагу, що незважаючи на отримання позитивного висновку комплексної державної експертизи КМДА від 17.05.06 р., протягом півтора року Солом’янська районна у м. Києві державна адміністрація всіма можливими способами затримувала процес початку будівництва,  не підписуючи погодження на нього. Нарешті, в результаті двох судових процесів, постановою апеляційного господарського суду м. Києва в вересні 2007 р. була залишена без змін постанова господарського суду м. Києва (в порядку адміністративного судочинства) від 27.06.2007 р., за якою Солом’янська районна у м. Києві державна адміністрація була зобов’язана підписати лист погоджень. Таким чином, тільки наприкінці листопада 2007 р. Солом’янська РДА на підставі вищезазначеного рішення суду та виконавчого листа Державної виконавчої служби підписала необхідне погодження для ТОВ «Стабіл». Після цього ТОВ «Укркоксохіммонтаж» повинен був подати документи до Головного управління контролю за благоустроєм м. Києва з метою отримання ордеру на тимчасове порушення благоустрою та його відновлення в зв’язку з встановленням тимчасової огорожі на період будівництва зазначеного житлового будинку, який автоматично видається генеральному підряднику та є останнім документом, що дозволяє розпочати будівництво житлового будинку.

Схвильовані тривалою затримкою початку будівництва (житловий будинок повинен був бути зданим в експлуатацію в 4 кварталі 2007 р.), інвестори 16.11.2007 р. зустрічалися з керівництвом ТОВ „Стабіл” в особі Гринюка В.В. На цій зустрічі він запевнив нас, що найближчим часом будівництво повинно розпочатися.

Проте неочікувано та вкрай незрозуміло для інвесторів Гринюк В.В. та інші засновники ТОВ „Стабіл” наприкінці листопаду 2007 р. продали свої частки іншим особам, і тим самим породили в нас підозру про фінансову аферу зразка Еліта-Центру.

Новими учасниками ТОВ «Стабіл» стали ТОВ «Атік-М» (Код ЄДРПОУ 31140197, м. Київ, вул. Сагайдачного, 25-е) та фізична особа. Ми підозрюємо, що ця фірма не є реальним власником, а фактично ним є  ТОВ «Фактор капітал». Наші підозри обґрунтовані особистою розмовою з попереднім власником Гринюком В.В., новим місцезнаходженням офісу компанії  в будинку за адресою: м. Київ, вул. Тельмана 5, який є власністю ТОВ „Фактор капітал”, тим, що новим директором ТОВ „Стабіл” є Пруський В.А. – головний інженер проекту ТОВ „Фактор капітал”, а також тим, що всі контактні телефони теж самі.

Починаючи з грудня 2007 р. інвестори стали отримувати листи за підписом нового директора ТОВ «Стабіл» Пруського В.А. з пропозицією щодо особистих зустрічей з кожним з нас. Багато з нас (Крицька Д.М, Соловйов О.В., Апостол М.М., Дибська Є.І., Безугленко А.І., тощо) самостійно відвідували новий офіс ТОВ «Стабіл» (м. Київ, вул. Тельмана, 5), не чекаючи «листів-запрошень». В ході цих зустрічей нам повідомили, що ТОВ «Стабіл» збанкрутував і залучених від інвесторів коштів (у розмірі понад 17 млн. грн.) немає, тому будівництво може не розпочинатися взагалі, але гарантували повернення вкладених коштів. Маючи інформацію щодо міцної фінансової спроможності групи компаній «Фактор капітал» як з засобів масової інформації, так із інших джерел, у нас немає ніяких сумнівів щодо можливості ТОВ «Фактор капітал» самостійно профінансувати будівництво зазначеного житлового будинку та отримати прибуток, незважаючи на борг, і виконати обов’язки перед інвесторами (пайовиками). Проте 10.01.2008 р. нам - інвесторам (Крицькій Д.М., Соловйову О.В., Шевченко А.І.) черговий раз «натякнули» на необхідність написання заяви щодо повернення коштів та проінформували, що вже 9 інвесторів написали такі заяви і «за нашим бажанням» нас можуть включити до списку осіб, яким будуть повертатися кошти. Також нас повідомили, що ТОВ «Стабіл» збирається взяти банківський кредит для повернення коштів інвесторам.

Останнім часом нам повідомляють, що грошей на повернення інвесторам нема і незрозуміло, коли вони з’являться. Ті інвестори, яки написали заяви, так і не отримали гроші. Вкрай підозрілим є той факт, що ТОВ «Стабіл» навмисно не організовує загальні збори інвесторів, а індивідуально «опрацьовує» кожного окремого інвестора під час особистих зустрічей.

Водночас з’явилась найбільш «жахлива» інформація: начебто Служба Безпеки України розірве з ТОВ „Стабіл” вказаний договір пайової участі, незважаючи на те, що останні пропонують квартири співробітникам СБУ в інших новобудовах м. Києва (згідно з укладеним між ними договором). СБУ відмовляється від цього і хоче знайти нового забудовника. Таким чином ТОВ «Стабіл» не зможе здійснювати будівництва на цій ділянці. Існує якесь «замкнуте коло», жертвами якого станемо ми, інвестори, які вклали свої гроші в будівництво. Якщо СБУ після розірвання договору з ТОВ «Стабіл» звісно заключить договір з іншим забудовником, до якого ми не будемо мати ніякого юридичного відношення, інвестори не отримають ні квартир, ні грошей.

Особливо підкреслюємо, що протягом 2006-2007 р. ціни за квадратний метр новозбудованого житла підвищилися на 100%-120%. Якщо ми інвестори, вкладаючи в 2005-2006 р. в будівництво 80-120 тис. доларів США, повинні були отримати квартири площею від 50 до 90 м2, то при «гіпотетичному» поверненні нам цих коштів, навіть з урахуванням індексу інфляції, ми зможемо максимум купити в тому ж районі в новозбудованих будинках половину метражу таких квартир. Багато з нас взагалі брали банківський кредит для оплати вартості квартир під заставу власного житла, вимушені сплачувати відсотки; деякі з нас живуть в орендованих квартирах, деякі продали власне житло тощо. Таким чином, якщо будівництво не розпочнеться взагалі, то багато з нас залишаться „на вулиці”.

З огляду на вищевикладене, ми підозрюємо, що після розірвання договору Службою безпеки України з ТОВ „Стабіл” відбудеться один з варіантів розвитку подій:

1. ТОВ „Стабіл” фіктивно збанкрутує.

2. Компанія черговий раз буде продана іншим особам.

3. Відбудеться реорганізація компанії  шляхом зливання її з іншою юридичною особою, в результаті чого ТОВ „Стабіл” припинить своє існування.

При будь-якому з цих варіантів нам, інвесторам, не збудують житло та не повернуть грошові кошти.

НА ПІДСТАВІ ВИЩЕВИКЛАДЕНОГО, В ДІЯХ ТОВ «СТАБІЛ»  ВІДСЛІДКОВУЄТЬСЯ СКЛАД ЗЛОЧИНУ ЗА СТ. 190 Ч.4. КРИМІНАЛЬНОГО КОДЕКСУ «ШАХРАЙСТВО».

Ми, інвестори, звертаємося до всіх вище перелічених осіб та органів з заявою щодо необхідності ТЕРМІНОВОГО ПРОВЕДЕННЯ РОЗСЛІДУВАННЯ викладених фактів, тому що така фінансова афера стане наприкінці другим «Еліта-центром» за участю державних органів.

Ми вважаємо, що єдиним засобом захисту інвесторів-фізичних осіб є нерозірвання Службою безпеки України договору з ТОВ „Стабіл” та постійний контроль з її боку за здійсненням будівництва.

Наполягаємо на негайному втручанні органів державної влади в цю справу з метою недопущення обкрадання інвесторів - громадян України.

Підкреслюємо, що при неналежному вирішенні нашої термінової справи  ми будемо вимушені звернутися до засобів масової інформації та оприлюднювати всі ці факти через телебачення та пресу.

Просимо Вас терміново  повідомити у письмовій формі про результати розгляду нашої заяви голові ініціативної групи Соловйову Олексію Вікторовичу на адресу: 03058, м. Київ, вул. Ніжинська, 29-г, кв. 19.