Київ. 19 лютого, УНІАН. Сьогодні політичні сили України, які представлені в парламенті, “блефують”, говорячи про можливість дострокових парламентських виборів в Україні, оскільки нікому з них вони не потрібні.

Про це сказав на прес-конференції в УНІАН директор Центру політичних досліджень і конфліктології Михайло ПОГРЕБІНСЬКИЙ.

За його словами, сьогодні, за різними соціологічними дослідженнями, в разі таких виборів можливе збільшення підтримки лише в БЮТ, але Юлія ТИМОШЕНКО, керуючи урядом, не зацікавлена в них.

Відео дня

Він вважає, що в оточенні Президента України Віктора ЮЩЕНКА є прибічники дострокових виборів, оскільки розуміють, що в такий ситуації “можна було б вирішити багато своїх проблем”.

В той же час М.ПОГРЕБІНСЬКИЙ додав, що “сил у прибічників створення умов для позачергових виборів недостатньо”. “Ті політичні сили, які заявляють, що вони готові до дострокових парламентських виборів, всього лише блефують,” - наголосив він.

Директор Центру політичних досліджень і конфліктології вважає, що більше шансів у проведенні дострокових президентських виборів, а ніж парламентських. За його словами, дострокові президентські вибори можливі “лише за умови, коли цього захоче і Ю.ТИМОШЕНКО, і Віктор ЯНУКОВИЧ, але поки що ні ТИМОШЕНКО, ні ЯНУКОВИЧ до цього не готові”.