Київ. 19 лютого. УНІАН. Член фракції “Наша Україна – Народна самооборона”, голова Української народної партії Юрій КОСТЕНКО не виключає, що 21 лютого може бути розблокована робота Верховної Ради.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За словами, вчора лідер фракції Партії регіонів Віктор ЯНУКОВИЧ заявив, що робота парламенту може бути розблокована 21 лютого.

Відео дня

Ю.КОСТЕНКО вважає, що головною причиною блокування роботи парламенту є “боротьба Партії регіонів за владу, попри те, що виборець цю владу їм не вручав”. За його словами, для фракції Партії регіонів “не буде теми НАТО, підніметься обов’язково тема чи УПА, чи проекту постанови, внесеної УНП (“Про визнання зобов’язань колишнього Ощадного банку СРСР перед громадянами України боргом Російської Федерації” - УНІАН), бо це, мовляв, загроза дружнім стосункам між двома державами”.

Ю.КОСТЕНКО переконаний, що “регіонали” не можуть бути в опозиції і продовжують боротися за владу.

“Поки що Партія регіонів своїми діями у Верховній Раді України демонструє лише одне - вона не готова виконувати функції опозиції, тобто контролю за діяльністю влади. Партія регіонів уже в стінах парламенту продовжує боротися за владу” - сказав він.

За словами Ю.КОСТЕНКА, члени Партії регіонів в парламенті попереднього скликання намагалися створити конституційну більшість в такий же спосіб – блокуванням роботи ВР.

“Партія регіонів старими рецептами намагається створити нову політику”, - підкреслив Ю.КОСТЕНКО.