Напередодні літніх Олімпійських Ігор - 2008 в Пекіні Visa проводить  міжнародний конкурс дитячого малюнку  «Visa: Олімпійські Фантазії».

Компанія Visa, топ-спонсор і офіційна платіжна система Олімпійських і Паралімпійськіх ігор, представляє міжнародний конкурс дитячого малюнку “Visa: Олімпійські фантазії”, який є частиною спонсорської програми Visa з підтримки майбутніх Олімпійських Ігор - 2008 у Пекіні.

В Україні конкурс «Visa: Олімпійські фантазії” традиційно проводиться серед вихованців дитячих будинків і шкіл-інтернатів, а також дітей утримувачів карт Visa банків-учасників у віці 10-14 років. Конкурс заохочує дитячу творчість, знайомить дітей з історією і традиціями Олімпійських ігор, а також допомагає збутися мрії – побувати на головному спортивному святі світу – Олімпійських іграх.

Відео дня

Цього року конкурс відбудеться в період з 1 лютого по 30 березня 2008 р. під девізом “Придумай свій світ!”. Творче змагання передбачає створення учасниками оригінального малюнку, який показує, як дух Олімпійських ігор об`єднує представників різних культур і національностей. Visa, компанія, що підтримує інноваційні технології, внесла новий елемент і в конкурс “Visa: Олімпійські фантазії” - вперше за час існування конкурсу до розгляду приймаються оригінальні роботи, створені на комп`ютері.

Компетентне національне журі конкурсу, до складу якого входять відома українська художниця Євгенія Гапчинська, засновник видавництва дитячої літератури А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА і талановитий дитячий письменник Іван Малкович, а також художник-ілюстратор Кость Лавро, автор ілюстрацій до Дитячого Євангелія, Азбуки і багатьох інших дитячих книг, виберуть два кращі малюнки з числа  наданих банками-учасниками кампанії. Як приз автори робіт, котрі перемогли, одержать від компанії Visa дві поїздки до Пекіна на Олімпійські Ігри - 2008 на двох. Більш того, для 20 лауреатів конкурсу Visa організовує розважальну програму в Києві.

«Компанія Visa  є офіційним спонсором Олімпійських Ігор з 1986 р. У рамках даної співпраці ми надаємо фінансову підтримку Міжнародному Олімпійському  комітету і спортсменам в всьому світі. Але нашою глобальною метою є підтримка олімпійського руху загалом. Саме тому вже утретє Visa спільно з українськими банками проводить захоплюючий конкурс, своєрідну дитячу Олімпіаду уяви  – «Visa: Олімпійські фантазії», учасники якої мають  можливість більше дізнатися про Олімпійські ігри, відчути олімпійський дух,  розкрити свій творчий потенціал, а переможці  –  стати гостями Visa на Олімпійських іграх у Пекіні», –- відзначив Антонін Єрмоленко, глава представництва Visa в Україні.  

Проект «Visa: Олімпійські фантазії» з великим успіхом був реалізований в ході зимової Олімпіади 2006 року. На конкурс було надіслано більше 5 000 малюнків зі всієї України, 70% з яких - малюнки вихованців дитячих будинків і інтернатів. За наслідками конкурсу двоє представників України – 9-річний вихованець київського дитячого будинку ”Малятко” Володимир Оратовський і 11-річна Євгенія Штик з Павлограда стали гостями Visa в олімпійському  Туріні.

«Робота з дитячими будинками і інтернатами є дуже важливою складовою даного конкурсу, і ми раді, що можемо подарувати дітям, котрі перебувають у важкій життєвій ситуації, реальний шанс зануритися в чарівний світ творчості і спорту і відвідати Олімпійські ігри. Ми особливо гордимося перемогою Володі Оратовського, який в олімпійському Туріні виграв глобальний конкурс «Visa: Олімпійські фантазії» і став володарем супер-призу  - поїздки на Олімпіаду - 2008 в Пекіні, - додав пан Єрмоленко. -  Нам також дуже приємно відзначити, що в Україні конкурс набирає все більших обертів. Якщо в 2006 році конкурс підтримали 7 банків, то цього року ми співпрацюємо вже з  14 банками-партнерами, що дозволить нам охопити більше 100 дитячих будинків і зробити конкурс по-справжньому всеукраїнським».

“Мені дуже приємно і почесно вже вдруге бути членом журі конкурсу «Visa: Олімпійські фантазії». У мене залишилися дуже гарні враження про попередній конкурс: все було спокійно, весело, по-людськи.  Я вважаю, що краще брати участь в чомусь вартісному і робити щось важливе. До того ж я дуже люблю дітвору ”,  – сказала Євгенія Гапчинська, відома українська художниця і член журі конкурсу «Visa: Олімпійські фантазії».

Visa висловлює подяку українським банкам, які підтримали конкурс «Visa: Олімпійські фантазії» - 2008, серед яких: Ощадбанк, Родовід Банк, Укрпромбанк, Кредитпромбанк, Банк Південний, Хрещатик, МістоБанк, Укрексімбанк, Сведбанк, Приват банк, Надра банк, Банк Фінанси і Кредит, Банк Кредит Дніпро і ПУМБ.

*   *   *

Visa управляє найбільшою в світі мережею роздрібних електронних платежів, надаючи процесингові послуги, а також платформи для платіжних продуктів, серед яких кредитні, дебетові, передоплачені і корпоративні карти, що випускаються під брендами Visa, Visa Electron, Interlink і PLUS. Карти Visa приймаються до  оплати по всьому світу. Visa/Plus є однією з  найобширніших глобальних мереж банкоматів, яка забезпечує видачу готівки в  місцевій валюті в 170  країнах світу. Докладнішу інформацію Ви  можете отримати на  сайті http://www.visa.com.ru/