Київ. 13 лютого. УНІАН. Тендерна палата України виявила ряд зловживань під час державних закупівель продуктів харчування для навчальних закладів.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив голова правління Тендерної палати Володимир ЛАБА.

Він зазначив, що Тендерна палата досліджувала більш як 1 тис. 800 процедур закупівель, здійснених за державні кошти, із закупівлі послуг з харчування, продуктів харчування і продуктів сільгоспвиробництва, які було проведено в 2007 році на загальну очікувану вартість 1 млрд. 300 млн. грн. «При цьому встановлено велику кількість і масу фактів прямого ігнорування норм закону про закупівлю за державні кошти», - заявив В.ЛАБА.

Відео дня

Він відзначив багато фактів, коли розпорядники коштів не тільки не прагнули до економії, а допускали проведення закупівель всупереч закону, і держава зазнавала збитків.

За словами В.ЛАБИ, порушення різнопланові: це і придбання неякісної продукції, і завищення цін, участь у відкритих торгах взаємозв`язаних осіб.

Крім того, зазначив В.ЛАБА, були випадки, коли при підписанні договору зменшувалася кількість продуктів, що придбаваються, а їх вартість не змінювалася.

В.ЛАБА закликав усіх чиновників, які виступають розпорядниками коштів при держзакупівлях, не зловживати своїм службовим становищем, оскільки Тендерна палата передає всі матеріали перевірок до правоохоронних і контролюючих органів, і винні притягуватимуться до відповідальності