Міжнародна організація з міграції та концерн "Галнафтогаз" розпочали кампанію з протидії торгівлі людьми в Україні

Київ. 12 лютого. УНІАН. Міжнародна організація з міграції, агенція ООН в Україні та концерн "Галнафтогаз" розпочали кампанію з протидії торгівлі людьми в Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідний Меморандум був підписаний сьогодні в УНІАН головою Представництва МОМ в Україні Джефрі ЛАБОВІЦЕМ, Координатором системи ООН в Україні Френсісом О’ДОННЕЛОМ та генеральним директором концерну “Галнафтогаз” Юрієм КУЧАБСЬКИМ.

Відео дня

Як зазначив Ю.КУЧАБСЬКИЙ, домовленість передбачає розміщення інформаційних повідомлень із запобігання торгівлі людьми на “бігбордах” концерну, встановлених на 12 АЗС у Львівській, Волинській та Закарпатській областях. До інформаційного повідомлення включено телефонний номер національної безкоштовної гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми, яка була започаткована в рамках співробітництва МОМ та Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту України.

За словами Дж.ЛАБОВІЦА, об’єднання зусиль МОМ і “Галнафтогазу” також спрямовані на сприяння законним і безпечним шляхам міграції. “Цей крок, я сподіваюся, підштовхне до співпраці з іншими українськими компаніями в питаннях протидії торгівлі людьми”, - сказав він.

У свою чергу присутній під час підписання Меморандуму міністр у справах сім’ї Юрій ПАВЛЕНКО поінформував, що до 2007 року Україна мала позитивний рейтинг серед країн Європи у питаннях протидії торгівлі людьми. Втім, у минулому році ці позиції були дещо втрачені через неефективність роботи відповідних міністерств і відомств. У зв’язку з цим, зазначив Ю.ПАВЛЕНКО, для виправлення становища “до кінця місяця буде проведена міжвідомча нарада, де буде складено єдиний план роботи на 2008 рік щодо протидії торгівлі людьми”. При цьому міністр додав, що одним із питань, яке розглядатиметься, стане питання збільшення державних видатків на цю програму.

***За даними МОМ, із 1991 року близько 100 тис. українців стали жертвами торгівлі людьми. За останні шість років представництво МОМ в Україні надало допомогу понад 4 тис. жертвам. Українці, які потерпіли від работоргівлі, переміщувалися до близько 50-ти різних країн. 48%, яким МОМ була надана допомога, стали жертвами у Туреччині, Росії та Польщі.

Телефон безкоштовної гарячої лінії Представництва МОМ в Україні: 8-800-505-50-10.