Київ. 11 лютого. УНІАН. В Україні на сьогодні близько 50 тисяч молодих людей користуються картками ISIC - Міжнародне посвідчення особи студента, за якими отримують понад 500 видів дисконту.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН генеральний директор Головного представництва ISIC в Українi Олександр ЯБЛОНСЬКИЙ.

Він зазначив, що в реалізації проекту “ISIC – Україна» починається новий етап. Зокрема, мова йде про те, що визначено компанію, якій надано права та обов’язки стосовно управління мережею представництв ISIC в Україні, тобто вона координуватиме роботу інших 8 різних організацій, які займаються реалізацією зазначеного проекту в нашій країні. Нею стала компанiя “Eс Тi Ай Україна”, яка тепер має статус ліцензійної влади ISIC в Українi.

Відео дня

“Наше завдання, - зазначив О.ЯБЛОНСЬКИЙ, коментуючи подальшу роботу “Eс Тi Ай Україна”, - відкривати можливість іншим організаціям, університетам, просто компаніям, які бачать себе у розвитку дистриб’юції айсіка”.

Він поінформував, що сьогодні та завтра в Києві проводиться конференція представників Міжнародної асоціації ISIC, головною метою якої є обмін досвідом та презентація новітніх технологій і проектів, спрямованих на розвиток студентських і молодіжних освітніх подорожей, програм культурного обміну та створення дисконтного простору для студентів України.

Присутній на прес-конференції генеральний директор WYSETC (Всесвітньої молодіжної конфедерації студентських і молодіжних освітніх подорожей), структурним підрозділом якої є ISIC, Девід ДЖОНС зазначив, що ISIC було створено 40 років тому, в 1968 році за сприяння UNESCO. Сьогодні ISIC – єдине визнане в 118 країнах світу офіційне посвідчення особи та статусу студента – надає власнику право отримувати більш ніж 35 тис. знижок (в цих 118 країнах) на транспорт, проживання, харчування, зв’язок, розваги та покупки.

“Наша задача на сьогодні показати українській стороні необхідність визнання її як дуже важливої та цінної контрибуції у розвитку українського студентського, молодіжного руху для подорожей та освіти. Наше завдання створити цінність для цієї картки, цінність, яку ми розвиваємо в Україні протягом останніх 8 років”, - додав Д.ДЖОНС.

У свою чергу генеральний менеджер ISIC Мартайм де ВИН поінформував, що по всьому світу на сьогодні щодня випускається понад 4 млн. зазначених карток. Він підкреслив, що найзначніші знижки надаються власнику саме під час подорожей.

“На сьогодні більше 150 вузів в різних країнах використовують ISIC в якості колбрендової картки, тобто вона одночасно є внутрішнім посвідченням особи і залишається міжнародною студентською карткою. До цього варто додати близько 40 банків, які імітують ISIC також як фінансовий колбренд і в даному випадку ця карта є і платіжною і посвідченням особи студента”, - наголосив він.

За інформацією О.ЯБЛОНСЬКОГО, вартість картки ISIC для української молоді терміном дії близько року становить 38 грн., при тому що в країнах Західної Європи – близько 15 євро. Переліком офісів, де оформлюються картки, розміщено в Інтернеті на сайті ISIC.