Київ. 8 лютого. УНІАН. Авіакомпанія «АероСвіт - Українські авіалінії» цієї весни відкриє два нові напрямки - Київ-Тбілісі і Київ-Алмати.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив генеральний директор компанії Арон МАЙБЕРГ.

Зокрема, польоти у Тбілісі почнуть здійснювати з 30 березня, з частотою п`ять разів на тиждень. Польоти в Алмати почнуться з 26 квітня. При цьому, спочатку буде один рейс на тиждень, з 28 травня – два, з 16 червня – три рейси на тиждень.

Відео дня

За словами А.МАЙБЕРГА, відкриття цих рейсів дозволить створити другу «стикувальну хвилю» в «Борисполі» - вечірню. Перша хвиля в аеропорту - з 11.00 до 15.00.

Як зазначив гендиректор, цього року компанія також збільшить частотність на всіх дальномагістральних лініях, окрім Нью-Йорка, а також на средньомагистральных лініях до Північної і Центральної Європи, в південному і східному (по відношенню до Києва) напрямах. Зокрема, рейси в Торонто, Делі почастішають з двох до трьох разів на тиждень, до Пекіна – з трьох до чотирьох, Шанхаю – до 2, Бангкоку – з трьох до п`яти.

Довідка УНІАН. Компанія "АероСвіт - Українські авіалінії" – провідний авіаперевізник України.

У період літньої навігації 2007 р. компанія "Аеросвит" обслуговувала 11 внутрішніх повітряних ліній і понад 60 міжнародних, включаючи 6 дальньомагістральних - до Нью-Йорка, Торонто, Пекіна, Шанхаю, Делі і Бангкоку.

Компанія експлуатує 17 повітряних суден виробництва корпорації Boeing.

На даний час 62% її акцій належать українським власникам, зокрема, Фонду держмайна України - 22,4%, компаніям “ГенАвіаІнвест” - близько 25%, “Укрінфоконсалт” - 9,8% і “Бюро” - 4,8%. Частка акцій нідерландської компанії Gilward Investments B. V. Становить близько 38%.