Київ. 5 лютого. УНІАН. Тендерна палата України за результатами перевірок, проведених у 2007 році, виявила порушення при проведенні державних закупівель товарів і послуг Державним департаментом України з питань виконання покарань і підпорядкованими йому виправними установами на суму більш як 200 млн. грн.

Про це повідомив голова правління ТПУ Володимир ЛАБА сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За даними ТПУ, майже 90% процедур закупівель продуктів харчування для виправних установ проводилися формально, на користь певних комерційних структур, що давало можливість цим структурам розпоряджатися державними коштами.

Відео дня

В.ЛАБА зазначив, що однією з причин нанесення державі збитків є те, що Держдепартамент з питань виконання покарань і підпорядковані йому установи не проводили попереднього вивчення і аналізу ринку продуктів і цін, внаслідок чого продукти купувалися за завищеними цінами. «Результатом цього стало неефективне використання державних коштів, факти «відкотів», і, відповідно, відбувалося величезне – 20-30% - перерахування коштів посередницьким структурам», - сказав В.ЛАБА.

Він також повідомив, що про виявлені факти порушень будуть поінформовані правоохоронні органи, Секретаріат Президента і уряд.