Київ. 1 лютого. УНІАН. Політологи прогнозують, що під час другої сесії Верховної Ради України відбуватиметься перманентне блокування її роботи.

Зокрема, сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир ФЕСЕНКО висловив думку, що Верховна Рада під час другої сесії працюватиме “у режимі керованої кризи”.

За його словами, відбуватимуться певні коливання – від блокування до голосування за ті питання, у яких є велика потреба для уряду, Президента, і можливо, для опозиції.

Відео дня

“Є питання, як свідчить досвід минулих скликань, з яких опозиція і коаліція можуть знаходити спільну мову”, - сказав В.ФЕСЕНКО.

За його словами, останнім часом складається враження, що робота усього парламенту замінюється роботою Пооджувальної ради ВР спікера і лідерів фракцій. “Я не виключаю, що під час другої сесії Верховної Ради Погоджувальна рада буде відбуватися частіше, ніж пленарні засідання”, - сказав В.ФЕСЕНКО.

Водночас директор Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій ЄРМОЛАЄВ висловив думку, що у перший день роботи другої сесії депутати дадуть можливість виступити Президенту Віктору ЮЩЕНКУ із щорічним посланням, а після цього знову заблокують трибуну ВР.

“Верховна Рада буде працювати. Трибуна буде блокуватися”, - сказав він.

Політолог зазначив, що у ВР вже склався перелік питань, під час розгляду яких можна заблокувати роботу парламенту.

У свою чергу, керівник соціологічної служби "Український барометр" Віктор НЕБОЖЕНКО наголосив, що робота парламенту у багатьох аспектах залежатиме і від позиції голови ВР Арсенія ЯЦЕНЮКА.

“Він має зрозуміти, що він перший серед рівних. А у мене таке враження, що він дещо побоюється депутатів”, - сказав політолог.

На думку В.НЕБОЖЕНКА,складається враження, що А.ЯЦЕНЮК до кінця не усвідомлює своєї ролі у цьому процесі.