Київ. 31 січня. УНІАН. Голова Національно агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року Євген ЧЕРВОНЕНКО планує залучити міжнародні аудиторські компанії для контролю за використанням коштів, які витрачатимуться на ці цілі.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Ми будемо залучати в ролі контролерів міжнародні аудиторські компанії", - сказав Є.ЧЕРВОНЕНКО, додавши при цьому: "якщо ми отримаємо, висловлюючись футбольними термінами, чесних арбітрів, ми будемо отримувати від УЄФА тільки схвальні оцінки (маються на увазі заходи щодо підготовки до ЄВРО-2012 - УНІАН)".

Відео дня

Продовжуючи тему фінансування проектів підготовки до чемпіонату, Є.ЧЕРВОНЕНКО зауважив, що, на його думку, в цьому мають брати участь не стільки бюджетні кошти, скільки кошти як вітчизняних, так і іноземних інвесторів, насамперед - провідних. "Давайте довіримося інвесторам. ...Місця для інвестування вистачить всім", - сказав Є.ЧЕРВОНЕНКО.

При цьому він зауважив, що Агентство робитиме все можливе для того, щоб український парламент найближчим часом "прийняв закон про концесію навколо "інвестиційного вікна".

Говорячи про інвестування, Є.ЧЕРВОНЕНКО зауважив, що Агентство вимагатиме на державному рівні спеціальної процедури проведення тендерів, вирішення "земельного питання" тощо. Однак при цьому до потенційного інвестора виставлятимуться жорсткі вимоги, зокрема, останній повинен гарантувати виконання своїх зобов’язань, а в іншому разі - він "понесе великі штрафні санкції".

"Якщо ми здатні це зробити, - ми будемо готові до ЄВРО-2012", - наголосив Є.ЧЕРВОНЕНКО, додавши, що "в іншому випадку побороти проблему (підготовки - УНІАН) буде неможливо".