Найбільша російська нафтова компанія «Роснефть» уклала з компанією Ruukki, європейським постачальником рішень для будівництва на основі металоконструкцій, договір на постачання повнокомплектних будівель для спорудження аеродромного комплексу в рамках проекту з реконструкції аеропорту м. Ігарка поблизу Ванкорського родовища «Роснефти» в Красноярському краю. 

Ruukki спорудить сім будівель різних функціональних призначень, в числі яких - службово-пасажирські корпуси, приміщення тривалого очікування, гараж-стоянка, ангарні і складські приміщення з контрольно-пропускним пунктом.

Використання високотехнологічного устаткування при виготовленні несучого каркасу, огорож, покрівельної системи тощо дозволить зробити готові конструкції максимально точними і, таким чином,  істотно скоротити час монтажу. 

Відео дня

Перші постачання складових частин майбутніх будівель в Ігарку починаються в січні. На виготовлення всіх конструкцій Ruukki буде потрібно 3 місяці.  

«Основним критерієм вибору підрядника стали запропоновані Ruukki найбільш стислі терміни виконання замовлення у поєднанні з високою якістю готових виробів, – відзначив керівник групи МТО проекту Дамір Кашапов. – При цьому Ruukki має в своєму розпорядженні багатий досвід у виготовленні будівель для зон з складними кліматичними умовами».

Компанія Ruukki володіє різноманітними технологіями і досвідом постачань компонентів, систем або комплексних рішень для логістичних центрів, торгових і виробничих приміщень, офісів і готелів у всьому світі. 

Рішення Ruukki для будівництва  спрямовані  на підвищення ефективності, швидкості, якості і безпеки будівельного процесу.  

Rautaruukki займається постачаннями компонентів, систем і інтегрованих систем для будівельної промисловості і машинобудування. Компанія пропонує великий асортимент металопродукції і надає широкий спектр супутніх послуг. Rautaruukki з штатом понад 13 000 чоловік проводить комерційні операції в 23 країнах Європи. Чиста сума продажів в 2006 р. склала 3,7 млрд. євро. Акції компанії котируються на фондовій біржі Хельсінкі (Rautaruukki Oyj: RTRKS). www.ruukki.com