Студенти Київського лінгвістичного університету звернулися до Президента України Віктора Ющенка з проханням звільнити ректора університету Галіка Артемчука.

У листі  до глави держави,  студенти наголошують, що неодноразово зверталися до Міністерства освіти і науки, але їхні звернення досі залишаються без уваги. “Здається, що Міносвіти не зацікавлене у розвитку Київського лінгвістичного університету і підтримує політику ректора,” – наголошують студенти.

У листі йде мова про те, що останнім часом в університеті погіршилися умови навчання та ставлення до студентів. “Ми чуємо від ректора Артемчука Г.І. лише обіцянки щодо покращення наших умов навчання та особливо проживання в гуртожитку”, -- говориться в листі.

Відео дня

 “Однак умови проживання в гуртожитках є незадовільними: плата за ліжко-місце перевищує квартплату за проживання в однокімнатній квартирі, в кімнатах не працюють електричні розетки, меблі, яких недостатньо, перебувають у жахливому стані, повністю зношена водопровідна система, у загрозливому стані перебувають стіни в коридорах гуртожитку та аудиторіях, у гуртожитку  протікає стеля, на стінах постійно утворюється грибок, часто відсутня гаряча вода та інше.

Студенти обурені наказом ректора забороною користуватися ноутбуками, впровадженням охороною університету “фейс-контролю.

Звернення до Президента, свої підписи під яким поставили більше 200 студентів, містить прохання звільнити Артемчука Г.І. з посади ректора Київського лінгвістичного університету