Київ. 29 січня. УНІАН. Футбольний клуб «Арсенал» закликає київську владу виділити йому земельну ділянку для будівництва стадіону.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив президент клубу Вадим РАБИНОВИЧ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, «Арсенал» одержав повідомлення про те, що клуб «Динамо» більше не може здавати йому в оренду стадіон «Динамо». В.РАБИНОВИЧ висловив сподівання, що президент ФК «Динамо» Ігор СУРКІС все ж перегляне своє рішення, але найближчим часом «Арсенал» не може розраховувати на використання газону ФК «Динамо».

Відео дня

Враховуючи ситуацію, що склалася, «Арсенал», за словами В.РАБИНОВИЧА, звернувся до мера Києва Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО з проханням виділити клубу ділянку землі для спорудження нового стадіону. «Ми сподіваємось, що на планеті Київ знайдеться клаптик землі для «Арсеналу», - сказав В.РАБИНОВИЧ.

Президент «Арсеналу» наголосив, що клуб готовий збудувати стадіон і всю необхідну інфраструктуру за власні кошти і потребує лише ділянки землі. Він додав, що така пропозиція є вигідною для Києва, оскільки нову арену також можна буде використовувати для проведення матчів фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року.

В.РАБИНОВИЧ також повідомив, що «Арсенал» починає проект з облаштування дитячих футбольних майданчиків у Києві. Він сказав, що загалом буде споруджено 840 футбольних майданчиків у дворах різних районів Києва. За словами президента «Арсеналу», за кожним умовним районом буде закріплено одного гравця команди, який зобов`язаний буде в певний час об`їжджати його і грати у футбол з дітьми на нових майданчиках.

Також В.РАБИНОВИЧ пообіцяв організувати в Києві дворовий турнір з футболу. За його словами, все це робиться для популяризації футболу і команди «Арсенал». «Переконаний, що таким чином ми виростимо нових Шевченків, Блохіних і Заварових», - сказав президент «Арсеналу».