Київ. 24 січня. УНІАН. Лідер Української народної партії, народний депутат Юрій КОСТЕНКО прогнозує продовження блокування роботи Верховної Ради з боку парламентської меншості в п’ятницю.

Про це він повідомив на прес-конференції в УНІАН.

За словами Ю.КОСТЕНКА, опозиція буде використовувати “тему Луценка” і зранку трибуну знову буде заблоковано. На думку лідера УНП, для розблокування роботи парламенту швидше за все знову необхідно буде вдаватися до проведення консультацій з метою пошуку компромісу між політичними силами. При цьому Ю.КОСТЕНКО зауважив, що в перспективі одним з варіантів налагодження роботи ВР є ухвалення змін до Регламенту або спеціального закону, який би чітко окреслив права і обов’язки парламентської опозиції.

Відео дня

Відповідаючи на запитання журналістів щодо того, чи вдасться завтра парламенту ухвалити хоча б якісь із запланованих законопроектів, Ю.КОСТЕНКО відповів, що сподівається, що ВР зможе прийняти деякі рішення. Зокрема, говорячи про закон щодо скасування депутатської недоторканності лідер УНП вважає, що депутати спроможні завтра зібрати необхідні 226 голосів, аби вже завтра розпочати процедуру і підтримати цей законопроект. Разом з тим Ю.КОСТЕНКО не вірить у можливість ухвалення такої редакції, яка б скасовувала недоторканність також і для Президента та суддів.