Київ, 17 січня. УНІАН. Більшість експертів Харкова вважають, що народний депутат від БЮТ Олександр ФЕЛЬДМАН має найбільші шанси стати мером Харкова.

Такі результати експертного опитування сьогодні на прес-конференції в УНІАН оприлюднив заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ.

«На думку більшості експертів, найвищі шанси у ФЕЛЬДМАНА – так вважають 67,7% опитаних. Набагато менше експертів вважають, що існує висока вірогідність обрання мером у Михайла ДОБКІНА - 33,8%, у Олександра ПРОТАСА - 29,2% і в колишнього мера Харкова Володимира ШУМІЛКІНА - 27,7%», - сказав О.ГОЛОБУЦЬКИЙ.

Відео дня

При цьому, за його словами, експерти високо оцінюють вплив партійності потенційних кандидатів на їхній рейтинг як претендента на посаду мера Харкова. «Більше 90% експертів переконані в значущості цього чинника, при цьому 30% опитаних вважають партійну приналежність кандидата вирішальною для виборця обставиною», - додав він.

«Якщо експерти праві, то фактична поразка Партії регіонів на виборах народних депутатів Верховної Ради й перемога БЮТ і НУ-НС повинні мати вплив і на політичну ситуацію в Харкові», - припустив О.ГОЛОБУЦЬКИЙ.

Експертне опитування на замовлення Агентства моделювання ситуацій проводила громадська організація «Соціополіс» 24-27 грудня 2007 року. В ході дослідження було опитано 67 експертів Харкова.