УНП пропонує збільшити з 3% до 20% ставки збору з гастрольних заходів за участю закордонних виконавців

Київ. 16 січня. УНІАН. Народний депутат України з фракції “НУ-НС”, лідер Української народної партії Юрій КОСТЕНКО ініціює прийняття у Верховній Раді України законопроекту “Про внесення змін до Закону України “Про гастрольні заходи в Україні”. Про це він повідомив на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, законопроектом передбачено збільшення з 3% до 20% ставки збору для гастрольних заходів за участю закордонних виконавців. Він зазначає, що згідно з законодавством Російської Федерації, “український виконавець платить 18% доходів, які отримали під час кожного концерту”.

Відео дня

На прес-конференції Ю.КОСТЕНКО повідомив, що за даними профільного комітету парламенту України, зокрема, в один з попередніх років закордонними гастролерами з України було вивезено 400 мільйонів гривень. Він також посилається на дані газети “Комсомольська правда”, що “тільки за три літні місяці 2007 року гастролей чорноморським узбережжям Філіп КІРКОРОВ заробив 5 мільйонів доларів, Максим ГАЛКІН - 3 мільйони доларів”.

Ю.КОСТЕНКО зазначив, що у 2003 році у парламенті України “було відкинуто ідею диференційованого податку з українських та зарубіжних виконавців.

Він наголосив, що члени УНП, які входять фракції “НУ-НС”, “не проситимуть, а вимагатимуть ухвалення тих рішень, які стосуються національних інтересів”. За його словами, “коаліція складається з обмеженої кількості народних депутатів і кожна людина на вагу золота, попри свою малочисельність УНП та інші праві партії нашого блоку будуть займати чітку позицію” у прийнятті саме таких рішень.

Ю.КОСТЕНКО повідомив, що також УНП ініціюватиме прийняття законопроекту, який передбачатиме знищення всіх символів тоталітарного комуністичного режиму. За його словами, вони також добиватимуться того, щоб коаліція вже в цьому році нарешті вирішила питання щодо визнання ОУН-УПА тими, хто стояв біля витоків української незалежності.