Укладено договори з найавторитетнішими іноземними компаніями що займаються збором та розподілом винагороди за використання музики, Phonographic Performance Limited (PPL) Великобританія та Société Civile des Producteurs (SCPP) Франція, щодо співпраці в сфері збору та розподілу роялті. Ці договори приноситимуть гроші українській музичній індустрії!

В результаті напружених, але продуктивних 4-х місячних переговорів з іноземними компаніями, що діють у сфері збору та розподілу роялті, з найвідомішими профільними світовими організаціями Українським Музичним Альянсом було укладено двосторонні договори щодо прав виробників фонограм (Phonographic Performance Limited (PPL), Великобританія) та щодо не представлених виробників фонограм/правовласників (Société Civile des Producteurs (SCPP), Франція).

Згідно з цими договорами сторони уповноважили одна одну збирати й розподіляти винагороду за публічне використання опублікованих з комерційною метою фонограм. Відповідно PPL збиратиме винагороду за використання українських фонограм у Великобританії, а SCPP у Франції. Український Музичний Альянс у свою чергу збиратиме винагороду за публічне використання англійських і французьких фонограм в Україні. Цю подію прокоментували голова відділу міжнародних зв’язків PPL Лоренс Оксенбурі та директор УМА Павло Калениченко.

Відео дня

Лоренс Оксенбурі повідомив: “Ми дуже раді укладенню цієї нової двосторонньої угоди з Україною. Віримо, що це наступний крок до мети PPL: переконатися в тому, що права наших членів скрізь поважають, охороняють та виплачують за них належну винагороду”.  Павло Калениченко вказав наступне: „Гадаю, що укладення угоди з PPL є для УМА великим кроком вперед. Значна частина британської музики використовується в Україні, і ми безумовно виплачуватимемо винагороду компаніям, яким належать права на цю музику”.

Укладенням цих договорів Український Музичний Альянс не тільки підтримує національну музичну індустрію, що має успіх за кордоном (напр., гурт „Океан Ельзи» і „ВВ” в Росії, гурт „ВІА ГРА” в Японії, гурт „Гайдамаки” в Польщі та інші), а й безпосередньо підвищує імідж нашої держави на міжнародній арені, даючи змогу як молодим, так і маститим артистам української естради відчувати підтримку і небайдужість колективного управління до розвитку національної культури.

УМА – об’єднання підприємств «Український музичний альянс» (ОП «УМА»). Єдина уповноважена організація колективного управління, що збирає винагороду за сповіщення фонограм і зафіксованих у них виконань з телерадіоорганізацій та кабельних операторів, а також управляє правами найбільших українських рекордингових компаній і таких виконавців як: Ані Лорак, Гайтана, Росава, Ірина Білик, Вєрка Сердючка, гурти: "ВВ", "Океан Ельзи", "Скрябін", "Друга ріка" та багатьох інших. Ми співпрацюємо з такими мовниками України як Радіокомпанія «Гала», «Європа Плюс Україна», «Наше Радіо», «Мюзік Радіо», «Авторадіо», Взрослое Радио "Шансон", Радіо «Люкс», Радіо «Ера», «Лав Радіо», «Народне радіо», «Столиця», "Русское радио Украина", "Хіт-ФМ", Радіо "Енерджі", а також багатьма регіональними ТРК України.

http://www.uma.in.ua/

PPL –Phonographic Performance Limited. Організація колективного управління PPL існує з 1934 року у Великобританії. Займається збором коштів (роялті) за публічне використання фонограм у Великобританії від імені 3,500 світових рекордингових компаній та представляє близько 40,000 виконавців, таких як Мадонна, Стінг, Робі Вільямс та інші. PPL надає ліцензії Британським радіо і телевізійним станціям, радіостанціям в мережі Інтернет, та іншим, хто використовує звукові записи (записи, стрічки, компакт-диски) в комерційних цілях.

http://www.ppluk.com/

SCPP –Société Civile des Producteurs. Організація колективного управління SCPP існує з 1985 р. і відповідає за захист прав виробників фонограм та музичного відео. Займається збором коштів з користувачів звукозаписів та відео матеріалів членів своєї організації і розподіляє між ними зібрану винагороду. SCPP представляє понад 80% прав виробників фонограм Франції, а також таких виконавців як Gotan Project, Lou Vega, Royksopp, Radiosofa тощо.

http://www.scpp.fr/

Контактна особа: Катерина Решетілова, PR менеджер

E-mail: reshka@uma.in.ua

Тел. /факс: 8 (044) 272-05-64

Моб. 8 (063) 304-0335

04053 Київ,

вул. Артема, 1-5, оф. 814