Понад 15 тисяч сиріт, дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей, а також неповносправних дітей у всіх областях України і в АР Крим отримають цьогоріч подарунки від Святого Миколая.  Ініціатор Всеукраїнської екуменічної благочинної акції «Святий Миколай мандрує Україною» - молодіжна християнська організація «Витанія» - об’єднала низку громадських організацій, зокрема Форум молодих лідерів України, НСОУ «Пласт», Спілку української молоді в Україні, ГО «Християнська Україна», БФ «Товариство «Приятелі дітей», товариство «Діти Христа», «YMCA-Україна» для збору, пакування та розвезення подарунків потребуючим дітям. Акція отримала благословення від глав УГКЦ та УПЦ КП і проводиться за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000».

Координатор всеукраїнської акції Тарас Яценко наголосив, що окрім подарунків для дітей, акція покликана привернути увагу влади, суспільства та відомих людей до проблем знедолених дітей. Організатори розуміють, що подарунок один раз у рік не допоможе вирішити усіх проблем потребуючих дітей, однак акція згуртовує ініціативну молодь, яка популяризує давні українські традиції гуманізму і милосердя. За словами Тараса Яценка, торік, коли вперше відбулася акція «Святий Миколай мандрує Україною», на Сході не лише діти, а й багато представників різних організацій вперше почули про Святого Миколая. А вже у цьому році вони ще активніше долучилися до її проведення та самі ініціювали низку благочинних заходів. Таким чином, цьогорічна акція охоплює майже втричі більше дітей, ніж торік.

У кожній із 24 областей, а також в Криму працюють координатори акції, які залучають у своїх регіонах ініціативну молодь, підприємства, навчальні заклади, театри, духовенство, ЗМІ. Понад тисячу волонтерів збирають солодощі, іграшки, канцтовари, книжки, та дитячий одяг, а відтак пакують подарунки відповідно до віку та статі дітей. У кількох областях подарунки розносять по домівках потребуючих дітей. Однак в більшості регіонів волонтери відвідують сиротинці, лікарні, інтернати. У великих містах з 16 до 23 грудня координатори акції організовують для дітей масштабні святкові дійства, на які запрошують відомих осіб. Також акція охопить у кількох областях сиротинці для важкохворих дітей, для яких організовано спеціальну програму.

Відео дня

Благочинну акцію вже підтримали такі благодійники як «Крафт Фудз Україна», видавництво «Грані-Т», журнал «Барвінок», дизайн-студія «DeeP»,  група «Росан» та інші.

Медіа-підтримку надали телеканали «1+1», «5 канал», УТР, радіо «Ера», видання «Україна молода», «Міжнародний кур’єр», «Львівська газета», «Новий погляд», ZAXID.NET.

Організатори закликають усіх людей доброї волі допомогти Святому Миколаю прийти до кожної потребуючої дитини, долучившись до акції у своєму регіоні.

Телефон «гарячої лінії»:  8-050-10-100- 60, сайт акції – www.sn.org.ua.