Влада Київської області підтримує будівництво компанією «Rockwool Україна» заводу з виробництва теплоізоляційних матеріалів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник голови Київської облдержадміністрації Вадим ГУРЖОС сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, в найближчі 2-3 роки в Київській області планується будівництво трьох заводів з виробництва теплоізоматеріалів: компанії Ursa - в Сквирському районі, компанії Knauf - у Фастівському районі і компанії «Rockwool Україна» - в Баришівському районі.

Відео дня

«Проект Rockwool підтримується обладміністрацією. Проект відповідає міжнародним нормам і екологічно безпечний. На сьогодні ми не бачимо перешкод для реалізації проектів», - сказав В.ГУРЖОС.

За словами генерального директора Групи Rockwool Polska Анджея КЕЛАРА, компанія має намір виділити 13 млн. грн. на соціальний розвиток Баришівки.

Директор заводу Rockwool в Україні Роман РУБЛЕВСЬКИЙ повідомив, що зараз компанія почала підготовку до оформлення документів на отримання земельної ділянки площею 37 га, яку планується взяти в оренду на 49 років з правом викупу. Земля перебуває в індустріальній зоні, належить до земель запасу Баришівського сільради і відноситься до земель сільськогосподарського призначення, додав він.

А.КЕЛАР також відзначив, що обсяг продажів компанії буде на тому самому рівні, що й у 2006 році. Зростання продажів компанії в Україні становить 25-30% в рік. Проте цього року значного зростання обсягів продаж не буде через вихід на ринок інших компаній з виробництва теплоізоматеріалів.

За даними фахівця з маркетингу Україна, Білорусь Rockwool Polska Ярослава ПІДЛИПЧАКА, частка компанії на українському ринку теплоізоматеріалів в 2007 році становить близько 40%, в 2006 році вона становила 42%.

Як повідомляв УНІАН, Генеральною Радою Групи Rockwool International 22 травня 2007 р. було ухвалено рішення про будівництво в Україні заводу мінеральної вати.

Планована потужність заводу становитиме 100 тис. тонн на рік. На заводі планується створити близько 200 робочих місць, ще стільки ж людей працюватиме в компаніях, що забезпечують роботу заводу, пов`язану з транспортними послугами, логістикою, охороною.

Компанія має намір розпочати будівництво заводу в середині 2008 року. Інвестиції в будівництво заводу «з нуля» становитимуть 115 млн. євро. Планується, що підрядниками будівництва виступлять українські будівельні компанії. Завершення будівництва заплановано на середину 2010 року.

Як повідомив А.КЕЛАР, продукцію, яка вироблятиметься на новому заводі з вітчизняної сировини, планується реалізовувати на українському ринку. Вона повторюватиме асортимент продукції, що випускається польськими заводами компанії.

Довідка УНІАН. Rockwool Group заснована в 1937 році в Данії. Головний офіс компанії розташований в місті Хедехузен. Зараз теплоізоляційну продукцію випускає 21 завод у 14 країнах Європи, Північної Америки і Азії. Загальна кількість співробітників становить більш як 8 000 людей.

Діяльність фірми Rockwool в Україні почалася в 1997 році, з моменту відкриття торгового представництва Rockwool в Києві, і триває донині.

Мета Rockwool Україна - зниження споживання енергії, охорона навколишнього середовища і розвиток сучасного будівельного виробництва.

Rockwool Україна пропонує вироби з натуральної мінвати, що її використовують для тепло- і звукоізоляції, а також для захисту від вогню в будівництві та інженерному устаткуванні.