Представники БЮТ оцінюють збиток від незаконно проданих 300 га землі в Дніпропетровську в 3 млрд. грн. Про це повідомив народний депутат України Гарегін АРУТЮНОВ (БЮТ) сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Як передає кореспондент УНІАН, за його словами, «з листопада 2006 року по листопад 2007 року роздано «безплатно» близько 300 га цінної землі. За найскромнішими оцінками, близько 3 млрд. грн. місто недоотримало за неповні два роки роботи міськради».

Він відзначив, що БЮТ добиватиметься, аби земля була повернена місту і продана на аукціонах.

Відео дня

За даними Г.АРУТЮНОВА, земельна і містобудівна комісії Дніпропетровської міськради ухвалюють незаконні рішення, але притягнути їх за це до відповідальності неможливо через відсутність необхідної законодавчої бази. Тому БЮТ ініціює встановлення кримінальної відповідальності для посадовців, які готують рішення, що завдають шкоди територіальній громаді міста.

Крім того, він повідомив, що рішення про проведення аукціонів не виконується більш як рік з дня його ухвалення. Згідно з цим рішенням, права оренди і власності на вільну від забудови земельну ділянку площею більш як 50 кв.м повинні продаватися на аукціоні. Водночас землі площею один, два, три і навіть 60 га продаються за безцінь.

Г.АРУТЮНОВ відзначив, що більшість земельних питань приймається «коаліцією більшості», з якої на 90% перебувають земельні комісії, тоді як жодна земельна комісія не має представництва БЮТ у ранзі голови або заступника голови комісії.

Він також повідомив, що для повідомлень про земельний «дерибан» створено гарячу лінію (тел.8 (056) 770-45-54), куди може зателефонувати кожний, хто став жертвою незаконних операцій із землею.