Депутати звернули увагу громадськості на те, що коштовна міська земля продається набагато нижче за її ринкову вартість, майже за безцінь. «За найменшими підрахунками бюджет Дніпропетровська  втратив понад 3 мільярди гривень. Цих грошей вистачало б на ремонт дахів, ліфтів, автошляхів та всієї іншої комунальної власності», заявив на прес-конференції  Гарегін Арутюнов.

Депутати від БЮТ, продемонстрували присутнім документи, які засвідчують, що земля розбазарюється, та висловили свою позицію - яким чином потрібно покласти край цьому безладдю.  На їх думку, земля в межах міста повинна продаватися виключно через аукціони.  «Ми будемо ініціювати у Верховній Раді закон, за яким всі вільні земельні наділи в межах міста були б висунуті на чесні та прозорі аукціони», заявив на прес – конференції народний депутат від БЮТ Святослав Олійник.

Відео дня

Депутати навели приклади, коли в багатьох містах України гроші, вилучені від продажу землі, є головними засобами реформування та оновлення міського комунального господарства та фінансування соціальних програм.  Але в Дніпропетровській міськраді реалізація прозорої земельної політики неможлива через змову між учасниками так званої «коаліції більшості». Ряд громадських організацій вже неодноразово виступали з вимогою підняти питання про розпуск міськради, яка не працює в інтересах городян.

На думку учасників прес-конференцій, правоохоронні органі можуть  встановити розмір матеріальної шкоди, завданої міській громаді.  «Ми не збираємось пасивно спостерігати за незаконним розподілом землі у нашому містi. Ми не хочемо бути мовчазними співучасниками земельного дерибану», підкреслили депутати від БЮТ.

Увага! Якщо ви теж стали жертвами земельного дерибану у Днiпропетровську, ви можете зателефонувати за номером 8 (056) 770 45 54 та розповісти нам, як це сталося. Разом ми повинні змінити  ситуацію на краще.

Контактна інформація: Ірина Авраменко – 8 067 130 81 29.