Власник одеського ресторану “Вітрина” Олександр РЯЖЕВ вважає, що відмова “Облспоживспілки” продовжити договір оренди приміщення, а потім компенсувати витрати на ремонт закладу - протизаконними.

Про це О.РЯЖЕВ заявив на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, “Облспоживспілка”, яка є власником будівлі в районі 4-ї станції Великого фонтану, здає йому в оренду приміщення першого поверху ще з 1995 року. Згідно з угодою, приміщення може бути викуплене орендарем, проте в “Облспоживспілці”, зазначає О.РЯЖЕВ, відмовляються визнавати цю умову договору. Крім того, після того, як О.РЯЖЕВ зробив ремонт ресторану на суму 2,5 млн. грн. і підійшов термін продовження договору, орендодавець відмовився його продовжувати і компенсувати витрати на ремонт. Натомість, заявляє О.РЯЖЕВ, 22 вересня ц.р. до ресторану увірвалися озброєні люди, вигнали на вулицю персонал і фактично розгромили ресторан. Майно, що знаходиться в ресторані, було вивезене в невідомому напрямі.

Відео дня

Прокуратура порушила за цим фактом кримінальну справу, проте, в Приморському суді справа була закрита через відсутність складу злочину. “Таким чином, відверте беззаконня покривається судовими рішеннями”, - наголошує О.РЯЖЕВ.

Крім того, за словами О.РЯЖЕВА, керівництво “Облспоживспілки” через ЗМІ звинувачує його у спробі “рейдерського захоплення підприємства”.

Кажучи про причини ситуації, що виникла, О.РЯЖЕВ заявив: “Важко причини назвати. Може, комусь сподобався мій ресторан, може, комусь я не подобаюся, може, ще щось".