Генеральний директор Міжнародної організації роботодавців Антоніо ПЕРЕНЬЯЛОСА сподівається на успішне розв’язання конфлікту, пов`язаного з реєстрацією змін до статуту Федерації роботодавців України.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Як передає кореспондент УНІАН, на думку А.ПЕРЕНЬЯЛОСА, для відмови в реєстрації змін до статут ФРУ у Міністерства юстиції немає вагомих аргументів.

Відео дня

Під час своєї поїздки в Україну 21-22 листопада А.ПЕРЕНЬЯЛОСА зустрівся з Президентом Віктором ЮЩЕНКОМ, який, за його словами, пообіцяв особисто ознайомитися з ситуацією і знайти рішення, “котре, насамперед, відповідає інтересам закону і Федерації роботодавців”.

За словами генерального директора ФРУ Володимира ГРИЩЕНКА, на сьогодні справа про безпідставну відмову в реєстрації статуту розглядається в Адміністративному суді столиці. В.ГРИЩЕНКО переконаний, що зміни, які були внесені до статуту 7 червня на 3-му з`їзді ФРУ, “на 100% лежать у площині законодавства”. “Правовий висновок Мінюсту базується на неіснуючих фактах. І на засіданні суду 1 листопада міністерство не надало таких фактів. Висновок Мінюсту суперечить законодавству. Ніякої правової підстави для нереєстрації статуту немає”, - зазначив В.ГРИЩЕНКО.

Крім того, Міжнародна організація роботодавців ще в жовтні через дії Мінюсту направила скаргу на уряд України до Комітету з питань свободи асоціації Адміністративної ради Міжнародної організації праці. МОР, зокрема, оскаржує порушення права організацій роботодавців створювати свої статути та організовувати свої адміністрації, без втручання органів держвлади.

Нагадаємо, 7 червня ц.р. на 3-му з`їзді Федерації роботодавців України були прийняті зміни до статуту ФРУ. 18 липня Міністерство юстиції прийняло рішення про відмову в реєстрації цих змін.