Сьогодні, 22 листопада, у Всесвітній день допомоги дітям, в Київському державному академічному театрі ляльок відбудеться урочиста церемонія нагородження переможців Всеукраїнського благодійного проекту “Щасливі долоні”.

Про це повідомила директор Інституту творчості, ініціатор проекту Олена ПІДДУБНА на прес-конференції в УНІАН.

Вона зазначила, що впродовж декількох місяців у дитячих будинках та школах-інтернатах працювала комісія з відбору дітей 15-17 років, які виявили особливі здібності у галузі освіти, мистецтва та спорту. До складу комісії входили фахівці Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, міністерств культури та туризму, освіти, психологи та педагоги.

Відео дня

“Основна мета проекту - надати можливість найменш соціально захищеним дітям-сиротам максимально розкрити свої таланти та здібності”, - сказала О.ПІДДУБНА.

За її словами, фіналісти отримають можливість навчання за фахом у профільних вищих навчальних закладах України та Європи за рахунок меценатів і партнерів акції, за умови продовження діяльності за отриманим фахом в Україні. О.ПІДДУБНА повідомила, що 15 листопада 30 талановитих дітей-сиріт приїхали до Києва. Їх тижнева програма перебування в столиці України включала повне медичне обстеження з подальшою програмою лікування у разі необхідності, майстер-класи від зірок спорту та театру, митців та музикантів в інституті, яким керує О.ПІДДУБНА.

На церемонію нагородження запрошені дружина Президента України Катерина ЮЩЕНКО.

“Щасливі долоні” - Всеукраїнський благодійний проект, покликаний допомогти соціальній адаптації дітей-сиріт, сприяти їх всебічному особистому розвитку та формуванню світогляду цілісної особистості.

Присутній на прес-конференції міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Віктор КОРЖ зазначив, що міністерство підтримує нові форми і методи роботи, які будуть допомагати державі у створенні світу, сприятливого для дитини.

За його словами, міністерство надає організаційну та фінансову допомогу у проведення цієї акції. Він також повідомив, що Президент України Віктор ЮЩЕНКО дав згоду підписати указ про оголошення 2008 року Роком національного всиновлення.