Члени Колективного сільськогосподарського підприємства «Бориспільське» (Київська обл.) просять провести відкрите судове слухання у справі про визнання права власності на землю.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив адвокат КСП «Бориспільське» Віктор КОЛБАНЦЕВ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Зараз починається новий етап боротьби… Завтра відбудеться велике масове пікетування Господарського суду Київської області, де вирішуватимуть питання про право власності на землю… Ми підготували ряд документів, на підставі яких завтра подаватимемо заяви про вступ у справу, й люди, які прийдуть, будуть всі подавати такі заяви», - сказав В.КОЛБАНЦЕВ. Він також повідомив, що громадська організація «Захист земель Київщини» завтра, 22 листопада, проводитиме пікетування суду з вимогою слухання справи в Борисполі в режимі відкритого судового засідання.

Відео дня

Крім того, за інформацією В.КОЛБАНЦЕВА, найближчим часом відбудеться ще ряд судових слухань у справі про землі КСП «Бориспільське». «27-28 відбудуться судові засідання, пов`язані зі скасуванням договору про купівлю сукупних валових активів», - сказав В.КОЛБАНЦЕВ, додавши, що на сьогодні подано близько 50 позовів, і найближчим часом будуть подані ще позови від громадської організації «Захист земель Київщини» на користь громадян у цій справі.

Як повідомляв УНІАН, представники землевласників КСП «Бориспільське» просять прокуратуру втрутитися в земельний конфлікт. За інформацією адвоката В.КОЛБАНЦЕВА, який представляє інтереси КСП, у 1997 році шляхом реорганізації радгоспу «Бориспільське» було створено КСП «Бориспільське», засновниками якого виступили 999 осіб, вартість майна оцінювалася в 20,4 млн. грн. Проте, як зазначає В.КОЛБАНЦЕВ, вже в 1998 році було порушено справу про банкрутство підприємства.

В.КОЛБАНЦЕВ заявляв, що колишнє керівництво КСП штучно створило борги, щоб заволодіти майном і землею підприємства, зокрема, без згоди членів КСП було списано з балансу техніку й землю. Він розцінив такі дії як рейдерське захоплення.

В.КОЛБАНЦЕВ нагадав, що раніше члени КСП «Бориспільське» зібрали кошти для погашення заборгованості підприємства й для зупинення його ліквідації (УНІАН: 8 травня загальні збори КСП «Бориспільське» для запобігання ліквідації підприємства ухвалили рішення про створення фонду взаємодопомоги КСП).