23 листопада у Києві відбудеться IV форум міжнародної громадської організації “Міжнародний комітет захисту прав людини” (МКЗПЛ).

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив голова Міжнародного комітету захисту прав людини Ігор ДАНІЛОВ.

Форум відбудеться у Музеї Великої Вітчизняної війни за адресою: вул. Січневого повстання, 44.

Відео дня

І.ДАНІЛОВ також повідомив, що на форумі розглядатимуться актуальні проблеми, пов‘язані з правами людини, та шляхи їх вирішення.

За його словами учасники зібрання мають намір ініціювати розробку закону щодо створення дорадчих судів, які дозволяли б громадянам України вирішувати їхні проблеми, не звертаючись до Європейського суду з прав людини, коли вони пройшли всі судові інстанції в Україні.

Також, за словами І.ДАНІЛОВА, члени комітету переконані, що судді, які тричі виносили неправомірне рішення, мають бути звільнені з посад. Продовжуючи тему суддівства, він зазначив, що судді не повинні призначатися довічно, а мають бути обрані.

Крім того, І.ДАНІЛОВ висловився за те, щоб Парламентська асамблея Ради Європи, в якій представлені члени комітету, надала б комітету статус європейської.

Продовжуючи тему діяльності комітету, І.ДАНІЛОВ зазначив, що на сьогодні МКЗПЛ нині об`єднує 247 недержавних організацій. Понад 1 мільйон 150 тисяч громадян України і 61 мільйон людей доброї волі зі всього світу вже стали індивідуальними або колективними членами Комітету.