Тендерна палата України при перевірці 1013 процедур державних закупівель рідких продуктів нафтопереробки, проведених підприємствами, установами і організаціями, встановила цілий ряд грубих порушень вимог чинного законодавства у сфері закупівель за державні кошти на загальну суму понад 764 млн. грн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова Правління Тендерної палати Володимир ЛАБА сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, зокрема, вагомим питанням було і залишається бажання збагачення за рахунок держави деяких посадовців. А саме, незважаючи на зростання соціальних і економічних проблем, окремі чиновники, вважаючи себе безкарними, використовують своє службове становище і здійснюють закупівлю нафтопродуктів не тільки з численними порушеннями вимог чинного законодавства, але і за завищеними цінами.

Відео дня

При цьому В.ЛАБА додав, що здійснений Тендерною палатою аналіз процедур закупівель нафтопродуктів, які проводилися з січня 2007 року по теперішній час, дає підстави стверджувати, що безконтрольність і халатність при виконанні своїх обов`язків, витрачання бюджетних коштів з метою їх привласнення «утримують свої позиції» майже при кожній проведеній процедурі закупівлі нафтопродуктів.

Також В.ЛАБА додав, що слідством цього стало ігнорування норм законів, формальне оформлення процедур закупівель, вибір переможців на власний розсуд, маніпуляції з просуванням на ринок тільки «довірених» фірм, і, як результат, процвітання такого поширеного чинника, як корупція з ознаками суспільно небезпечних діянь, визначених статтями 210, 358, 364 Кримінального кодексу України.