22 листопада 2007 р., у Всесвітній День допомоги дітям, о 13.30 у приміщенні інформаційної агенції УНІАН (вул. Хрещатик, 4) відбудеться прес-конференція, присвячена завершенню Всеукраїнського благодійного проекту «Щасливі долоні».

На прес-конференції будуть присутні:

§ Корж В.П. - Міністр у справах сім’ї, молоді та спорту

Відео дня

§ Олена Піддубна - директор Інституту творчості, ініціатор проекту

§ Представник Міністерства Освіти

§ Представник Міністерства культури та туризму

Протягом декількох місяців у дитячих будинках та школах-інтернатах працювала комісія з відбору дітей 15-17 років, що виявили особливі здібності у галузі освіти (математики, фізики, географії, іноземних мов та ін.), мистецтва (малюванні, танцю, музиці та ін.) та спорту (плаванні, боротьбі, шахів, та ін.).

Комісія складалася із фахівців Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, міністерств культури та туризму і освіти, психологів та педагогів.

15 листопада 30 талановитих дітей-сиріт з усіх куточків України завітають до Києва. Тижнева програма їх перебування передбачає: повне медичне обстеження з подальшою програмою лікування у разі необхідності; майстер класи від зірок спорту і театру, митців та музикантів в Інституті Олени Піддубної; відвідування музеїв, театрів та атракціонів; екскурсії по Києву та урочистий концерт .

Урочисте нагородження медалями та подарунками талановитих дітей-сиріт, переможців всеукраїнського благодійного проекту «Щасливі долоні» відбудеться 22 листопада о 19.00, на головній сцені Київського академічного театру ляльок.

«Щасливі долоні» – всеукраїнський благодійний проект, покликаний допомогти соціальній адаптації дітей-сиріт, сприяти їх всебічному особистому розвитку та формуванню світогляду цілісної особистості.

Основна мета проекту – надати можливість найменш соціально захищеним дітям-сиротам максимально розкрити свої таланти та здібності. Фіналісти отримають можливість навчання за фахом у профільних ВНЗ України та Європи за рахунок меценатів і партнерів акції, за умови продовження діяльності за отриманим фахом в Україні.

Як відзначає Олена Піддубна, директор Інституту творчості ініціатор проекту, «Людина – найвища цінність суспільства, і проект «Щасливі долоні» покликаний створити сприятливі умови для всебічного розвитку її здібностей та талантів».

Авторський соціальний проект узагальнює культурно-просвітницькі ініціативи в Україні, за мету якого поставлено розвиток талановитих дітей-сиріт як підвищення культурного добробуту суспільства.

За додатковою інформацією звертатися до орг.комітету

тел./факс: +38 044 278-4880