В Києві презентовано православний апологетичний журнал “Меч духовний”.

Презентація відбулась сьогодні в УНІАН.

Як повідомив під час заходу священик, головний редактор журналу “Меч Духовний” Сергій ЦЬОМА, видання розраховане на широке коло читачів.

Відео дня

“Це не суто богословська праця. Це видання з елементами православної публіцистики, яке звертається до народу, зрозумілою для людей мовою. Цей журнал звертається до широкого кола читачів – як церковних, так і тих, хто ще знаходиться поза межами православ’я”, - сказав С.ЦЬОМА.

За його словами, в першому номері журналу певним чином в різкій формі описуються події духовного життя. Зокрема, у журналі міститься ряд матеріалів, спрямованих на викриття різного роду релігійних спотворень, також дається оцінка побутовим марновірствам, що є умах людей, які вважають себе православними. С.ЦЬОМА наголосив, що багато людей, особливо політики, позиціонують себе православними, але насправді не мають правильного уявлення про православ’я.

Також С.ЦЬОМА зауважив, що видання приділятиме багато уваги роз’ясненню віровчення православної церкви.

За словами головного редактора, на сьогодні вийшов перший номер журналу, над яким працювали викладачі та студенти Київської православної богословської академії УПЦ Київського патріархату, знані українські публіцисти, журналісти, вчені-богослови.

Він додав, що завданням нового часопису також є інформаційно-просвітницька боротьба з новітніми тоталітарними сектами, утвердження в суспільстві традиційних духовних засад.

С.ЦЬОМА повідомив, що перший номер журналу вийшов накладом тільки 1 тис. примірників, оскільки видання ще не зареєстровано у Міністерстві юстиції. Після реєстрації видання виходитиме щоквартально.

У свою чергу, керуючий Черкасько-Чигиринською єпархією, єпископ Іоан (ЯРЕМЕНКО) додав, що в журналі багато уваги приділятиметься питанням толерантності.

“Наша мета - на шпальтах цього журналу показати один шлях, якій даний Богом, якого ніхто не може змінити. Наше завдання - оберігати цей шлях, не давати його спаплюжити, не давати можливість підмінити його хибними шляхами”, – сказав він.

Журнал “Меч Духовний” виходитиме з благословення Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета та за сприяння ректора Київської православної богословської академії, архієпископа Димитрія.