В  середу 21 листопада о 10.00  в УНІАН відбудеться прес-конференція. Доктор Аларек Аренандер, Директор Інституту досліджень мозку в штаті Айова, США, представить результати своїх досліджень за більш чим 10 років. Він розповість про те, що практика Трансцендентальної Медитації (ТМ) значно ефективно діє на функціонування мозку, а також про те, наскільки унікальний цей ефект, який потенціал він має для зміни майбутнього України.

Коли різні частини мозку працюють в унісон, відбувається когерентність хвиль головного мозку, що вимірються за допомогою електроенцефалограми (ЕЕГ), а це, в свою чергу вказує на більшу ефективність функціонування мозку. Когерентність на ЕЕГ, особливо в лобній частин  мозку, пов`язують з ростом інтелекту та творчих здібностей, ростом пробудженості, моральної стійкості, здатності до прийняття більш правильних рішень зміцненням здоров`я. По суті, на все добре в житті впливає когерентне функціонування мозку.

Більш ніж 30-річні дослідження виявили, що під час практики Трансцендентальної Медитації, нерелігійної розумової техніки, когерентність хвильових процесів головного мозку неймовірно зростає. Трансцендентальна  Медитація створює особливий стан свідомості у тілі, який супроводжується глибоким спокоєм, але в той же час повним розумовим пробудженням. Глибокий корисний вплив цього досвіду на всі галузі життя був ретельно досліджений та опублікований в більш ніж 100 різних наукових журналах світу.

Відео дня

Когерентність ЕЕГ зростає майже миттєво, коли люди розпочинають ТМ, і  зменшується, коли вони припиняють практику. Інші методи медитації та релаксації не мали подібних результатів. Використовуючи нові комп`ютерної технології, д-р Аренандер продемонструє ці зміни в когерентності ЕЕГ під час самої конференції. Покращення діяльності мозку особливо важлива для учнів та студентів, мозок яких знаходиться в процесі розвитку. Корисний вплив цього яскраво продемонстровано учнями Школи Махаріші у Ферфілд, штат Айова, США. Учні, в яких практика ТМ є частиною навчального розкладу, досягли результатів, які не мають аналогів в жодній школі світу, серед яких 4 перемоги у Всесвітній Олімпіаді по творчому підходу вирішування проблем. Інші програми у Сполучених Штатах, де техніка ТМ була введена у навчальний план шкіл, були настільки успішними, що про них повідомляла преса всього світу. У 2005 році газета "The New York Times" визнала   "Трансцендентальну Медитацію як частину навчального плану" однією з найкращих ідей року. Ще більш вражаючі дослідження також показали, що, навіть коли невеликі групи практикують ТМ, поглиблену програму ТМ-Сідхі, вплив когерентності поширюється на оточення, і несподівано кожна людина по всьому місту або навіть по всій краіні почне думати по- іншому. Це було документально підтверджено деякими з самих успішних досліджень в історії суспільних наук. Більше 50 досліджень, деякі з яких були опубліковані в передових наукових журналах по всьому світу, виявили наступне: група, кількість якої складає усього лише квадратний корінь з одного відсотка населення, що практикує програму ТМ- Сідхі  разом в одному місці, створює вплив на все суспільство. Цей ефект піддається виміру, наприклад статистикою злочинності, яка показує різке зменшення кількості злочинів.

В Україні для створення вимірного ефекту для цілої країни необхідна група кількістю лише приблизно 800 чоловік. Ось технологія, яка здатна змінити майбутнє України. Якби одна - дві школи впровадили б цю програму, то не тільки учні шкіл одержали б величезну користь, але ефект відчула вся країна. Це - найдешевий та найпрактичніший шлях, який коли-небудь досліджувався, для створення глибоких позитивних змін.

Телефони: 8-050-315-85-74; 867 751-22-07