Ірпінська міська рада Київської області направила до Вищого адміністративного суду України касаційну скаргу на постанову Київського апеляційного адміністративного суду про поновлення Мирослави СВИСТОВИЧ на посаді Ірпінського міського голови.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив начальник юридичного відділу Ірпінської міськради Костянтин КАРЄВ.

В касаційній скарзі зазначається, що 17 червня відбулися позачергові вибори Ірпінського міського голови, в яких М.СВИСТОВИЧ взяла участь як кандидат на посаду мера міста, але не була обрана на вказану посаду. За результатами виборів на посаду голови Ірпіня було обрано Олега БОНДАРЯ.

Відео дня

Як зауважив К.КАРЄВ, жодна скарга учасників виборчого процесу щодо законності обрання О.БОНДАРЯ не була задоволена ні Ірпінським міським судом, ні Київським апеляційним адміністративним судом, який є останньою інстанцією у подібних справах.

“Таким чином О.БОНДАР є єдиним законно обраним мером Ірпіня”, - наголосив начальник юридичного відділу міськради.

Водночас, за словами К.КАРЄВА, не зважаючи на це, Київським апеляційним адміністративним судом 12 листопада було прийнято постанову про поновлення М.СВИСТОВИЧ на посаді мера Ірпіня.

Він переконаний, що Київський апеляційний суд прийняв це рішення помилково, оскільки посаду мера обіймає законно обраний мер - О.БОНДАР.

“Постанова Київського апеляційного суду підлягає скасуванню, оскільки він взяв на себе самоврядні повноваження територіальної громади міста Ірпіня та поновив на посаді Ірпінського міського голови М.СВИСТОВИЧ, яка втратила свої повноваження міського голови зв’язку з тим, що на останніх виборах Ірпінським міським головою була обрана не вона, а інша особа,” – йдеться в касаційній скарзі.

Довідка УНІАН. М.СВИСТОВИЧ було обрано мером Ірпіня на виборах у 2006 році.

Відразу після виборів вона заявила про незаконні спроби іншого кандидата на посаду мера міста Олега БОНДАРЯ визнати вибори недійсними. “Підтримуваний “Нашою Україною” кандидат Олег БОНДАР робить все можливе, щоби зробити вибори недійсними, закидаючи суди численними скаргами”, – сказала М.СВИСТОВИЧ.

3 квітня 2007 року сесія Ірпінської міської ради достроково припинила повноваження М.СВИСТОВИЧ як Ірпінського міського голови. Вона вважала це рішення незаконним. На переконання М.СВИСТОВИЧ, справжньою причиною її відставки стало практично повне припинення землевідводів та неможливість депутатам та іншим зацікавленим особам реалізувати свої бізнес-інтереси всупереч інтересам територіальної громади.