Запрошуємо вас до УНІАН 16 листопада о 15:30 на прес-конференцію «Всесвітній День Діабету: делегація Української Діабетичної Федерації – учасник урочистостей , що відбулися в штаб-квартирі Організації Об’єднаних Націй»

У прес-конференції візьмуть участь:

Бенюк Б.М. – президент УДФ, народний артист України

Відео дня

Очеретенко В.Д. – голова Ради УДФ, віце-президент IDF

 Шевчук С.В, - народний депутат України

Тронько М.Д. – директор Інституту едокринології і обміну речовин

Багрій П.І. – генеральний директор ЗАТ «Ганза»,

які щойно повернулись із Нью-Йорка.

Кожного року 14 листопада Всесвітній День Діабету, проведення якого було ініційовано Міжнародною Діабетичною Федерацією (IDF)* разом із Всесвітньою Організацією Охорони Здоров’я, збирає разом мільйони людей, об`єднуючи світову діабетичну спільноту для того, щоб привернути увагу кожного до проблеми діабету.

З цією метою проводяться наступні заходи:

· Всесвітній діабетичний марш

· Акції ЗМІ

· Спортивні міроприємства

· Безкоштовний скринінг населення

· Робочі зустрічі

· Виставки

З 1993 року, починаючи з Дніпропетровська і Харкова, Всесвітній День Діабету (ВДД) проходить і в Україні.

З 2006 року завдяки рішенню Президента України - Віктора Ющенка, ВДД визнано державним днем. Україна стала першою державою, яка прийняла таке рішення. Наша країна також була серед тих країн, що першими висловили свою підтримку Резолюції ООН про діабет.

На честь прийняття резолюції ООН  №61/25 від 20 грудня 2006 року про визнання Всесвітнього Дня Діабету – днем ООН, затверджений новий логотип ВДД – блакитне кільце, яке символізує єдність і здоров`я. Блакитне кільце стало символом єднання світової діабетичної спільноти в ім`я вирішення проблем, пов`язаних з зростаючою пандемією діабету.

.

14 листопада у 150 столицях країн світу блакитні вогники ілюмінації нагадають кожному про Всесвітній День Діабету.

В 2007 і 2008 роках  ВДД буде сфокусований на підвищенні обізнаності населення про негативний вплив діабету на дітей та підлітків. Діабет - чи не найрозповсюдженіше хронічне захворювання у світі. Діабетом може захворіти дитина будь-якого віку. На жаль до цього часу діабет діагностується запізно, і діти все ще помирають через діабет. За даними англійських вчених кількість дітей хворих на цукровий діабет віком до 5 років збільшилась в 5 разів з 1985 по 2004 року.  В Україні сьогодні 7 900 дітей хворих на цукровий діабет. Щорічно 6 наших маленьких співвітчизників помирають.

Нагадуємо що на Україні майже мільйон хворих на цукровий діабет. Ще 2-3 мільйони наших громадян досьогодні не знають про те, що вони хворі. З метою виявлення  таких осіб, розпочинається скринінг населеня Київської області. Проведення такого скринінгу необхідне, щоб якомога раніше виявити хворобу та запобігти передчасну смерть. До того ж лікування своєчасно виявленого діабету є дієвим  засобом збереження державних коштів. Для проведення цього скринінгу ЗАТ «Ганза» передає Київській обласній держадміністрації засобів для тестування на 300000 гривень.

Розпочинаючи низку заходів, присвячених Всесвітньому Дню Діабету 2007, закликаємо кожного звернути увагу  на доцільність профілактичної перевірки стану свого здоров`я.

10 листопада 2007 року в приміщенні театру імені Івана Франка відбулася благодійна вистава  присвячена Всесвітньому Дню Діабету відбулася благодійна вистава «Сентиментальний круїз» за участю Богдана Бенюка. Почесною гостею була перша леді пані Катерина Ющенко.

Всі зібрані кошти підуть на підтримку хворих на цукровий діабет.

14 листопада 2007 року в штаб-квартирі ООН в м. Нью-Йорк пройшов прийом на честь Всесвітнього Дня Діабету. В цьому визначному заході прийняла участь делегація України.

 

Додаткову інформацію можна дізнатися за телефонами:

80986310369 або 044 4310250

*Міжнародна Діабетична Федерація (IDF):

· Створена в 1950 році, штаб-квартира знаходиться в Брюсселі

· Об`єднує 200 діабетичних національних асоціацій

· З 1996 року Українська Діабетична Федерація (УДФ) – єдиний представник України, член IDF.