Акціонер - утримувач контрольного пакета акцій ВАТ «Племінний завод «Дзвінкове» (Васильківський район Київської області) Юрій БОНДАРЧУК заявляє про штучне банкрутство підприємства.

Сьогодні на прес-конференції в УНІАН він сказав, що в штучному банкрутстві заводу зацікавлений його колишній голова Петро ВЕРЕС.

Банкрутство, сказав Ю.БОНДАРЧУК, проводиться за допомогою нелегітимних рішень судів.

Відео дня

Кажучи про причини умисної ліквідації підприємства, акціонер повідомив, що племзавод в 2003 році передав ПП «Агрофірма «Данилівська» (контролює П.ВЕРЕС) на зберігання своє майно (трактори, комбайни, сівалки) на 1,79 млн. грн. Проте, як стверджує Ю.БОНДАРЧУК, майно замість зберігання використовувалося, і більшість з нього вже переоформлена на агрофірму «Данилівська».

«Саме в цьому лежить основна зацікавленість Петра ВЕРЕСА - ліквідувати підприємство (племзавод), щоб воно не могло потім звертатися до нього з проханням повернути майно», - заявив акціонер заводу.

За даними Ю.БОНДАРЧУКА, в планах нинішніх власників заводу - відродити його роботу, оскільки свого часу на підприємстві працювали 800 чоловік і оброблялося більше 3 тис. га землі. Проте цьому перешкоджають судові розгляди, які тривають вже два з половиною роки - з середини 2005 року, коли Ю.БОНДАРЧУК став акціонером заводу. Зокрема, за його словами, в травні 2006 року завод був оголошений банкрутом і почалася процедура його ліквідації, в лютому 2007 року Верховний Суд України припинив процедуру банкрутства, відправивши справу в суд першої інстанції - Господарський суд Київської області. 23 жовтня ц.р. цей суд знов ухвалив рішення про ліквідацію підприємства і оголосив його банкрутом.

Разом з тим, за даними Ю.БОНДАРЧУКА, на сьогоднішній день кредиторська заборгованість заводу становить всього 1 тис. 942 грн. проти близько 500 тис. грн. заборгованості на початок ведення судових тяжб. Він заявив, що власники заводу готові її погасити, проте суд не прислухався до цього.

«Я не розумію, які саме аргументи розглядав суд і чим керувався, виносячи таку ухвалу, - заявив Ю.БОНДАРЧУК. – Суддя, незважаючи на частку держави більше 25%, незважаючи на те, що 500 тис. грн. було погашено, окрім 1 тис. 942 грн., і незважаючи на те, що підприємство володіє майном на більш як 8 млн. грн., виносить таку ухвалу».

Акціонер заводу заявив, що має намір звернутися в прокуратуру Київської області і Генеральну прокуратуру України з приводу розслідування справи. Він зазначив, що його підтримує Фонд держмайна, який також виступає за відновлення роботи підприємства.

Довідка УНІАН. Станом на середину 2006 р. 55% акцій ВАТ «Племінний завод «Дзвінкове» володіло ЗАТ «Сільгосппродукт», 44% акцій - ФДМУ.