Всеукраїнський благодійний Фонд Надії і Добра надає спеціальним навчальним закладам звукопідсилюючу сурдотехнічну апаратуру та слухомовні тренажери.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила голова правління фонду Валентина ДОВЖЕНКО.

В.ДОВЖЕНКО повідомила, що Фонд Надії і Добра допомагає дітям з вадами слуху.

Відео дня

Фонд вже передав 22 школам-інтернатам звукопідсилюючу сурдотехнічну апаратуру та слухомовні тренажери. Вартість цього обладнання - близько 1 млн. грн.

Також в агентстві відбулося підписання меморандуму про передачу ще 10 навчальним закладам подібної апаратури. Його підписали В.ДОВЖЕНКО, управляючий партнер компанії “ХХІ століття” Олег САЛМІН, доктор технічних наук, керівник науково-виробничого підприємства “Вабос” Борис МОРОЗ, представник ДП “Фаворит плюс” Тетяна ПЛЕСКАЧ та директор ДП «ПростоФінанс» Марк РЕЙ.

За словами В.ДОВЖЕНКО, таке обладнання сприяє повноцінному навчанню дітей, суттєво розширює їх слуховий діапазон, допомагає покращити розумові та комунікативні здібності.

Як зазначив на прес-конференції Б.МОРОЗ, його підприємство розробило комп’ютерну сурдосистему з програмою “Живий звук”.

Вартість одного комплекту такої сурдосистеми, залежно від комплектуючих та функцій, становить від 11 до 22 тис. грн. Є також закордонні аналогічні системи, але вони значно дорожче.

На прес-конференції одній зі шкіл-інтернатів було вручено комплект комп’ютерної сурдосистеми з програмою “Живий звук”.

Перший комплект такого обладнання було поставлено цього року дитячому навчальному закладу №582 Дніпровського району Києва.

“За допомогою цієї системи глухі діти вчаться говорити, а якщо вони вмітимуть висловити свою думку, ми дамо дітям найкраще, що є в житті - відчуття спілкування”, - сказала В.ДОВЖЕНКО.