Прес-конференція

директора Українського центру оцінювання якості освіти

Лікарчука Ігоря Леонідовича,

Відео дня

доктора педагогічних наук, професора

«Зовнішнє незалежне оцінювання 2008 року. Початок реєстрації учасників»

відбудеться В УНІАН  24 жовтня 2007 р. з 11:30  до  12:30.

1 листопада 2007 року розпочинається реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання у 2008 році, яка завершиться 20 лютого 2008 року.

Зовнішнє незалежне оцінювання проводиться Українським центром оцінювання якості освіти з використанням технологій педагогічного тестування з таких предметів: українська мова і література, математика, історія України, всесвітня історія, фізика, хімія, біологія, географія, зарубіжна література, основи правознавства, основи економіки.

Головна мета проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2008 році  – об’єктивне та неупереджене оцінювання рівня навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів.

Результати  зовнішнього незалежного оцінювання забезпечать розв’язання таких завдань:

· надання бажаючим вступати до ВНЗ об’єктивних оцінок рівня їхніх навчальних досягнень;

· формування контингенту студентів перших курсів вищих навчальних закладів на основі об’єктивного, ефективного, прозорого механізму тестування;

· оцінка якості освітніх послуг, що надаються на рівні загальноосвітніх навчальних закладів на основі вторинного аналізу результатів тестувань.

Учасниками зовнішнього незалежного оцінювання в 2008 році можуть бути особи, які виявили бажання здобути вищу освіту і зареєструвалися для проходження тестування у визначені терміни.