Фракція БЮТ у Київраді ініціює тимчасове відсторонення заступника Київського міського голови – секретаря Київради Олеся ДОВГОГО від головування на сесії.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявили голова фракції БЮТ у Київраді Тетяна МЕЛІХОВА та перший заступник голови фракції БЮТ у Київраді Юрій ДМИТРУК.

Вони повідомили, що БЮТ пропонує призначити іншого головуючого на два пленарних засідання сесії.

Відео дня

“У зв’язку з тим, що дуже багато претензій саме до головуючого на сесіях Олеся ДОВГОГО, ми ініціюємо питання про його відсторонення від ведення двох пленарних засідань. Саме, мабуть, цей період часу буде достатнім Олесю ДОВГОМУ для того, щоб вивчити регламент і не утискувати депутатів”, - пояснила Т.МЕЛІХОВА.

Зі свого боку, Ю.ДМИТРУК зазначив, що суть “новацій” О.ДОВГОГО щодо нового формату проведення сесій Київради зводиться до того, щоб проводити пленарні засідання “згідно з регламентом”.

“А запрошення людей у зал, які отримують земельні ділянки, робиться для того, щоб вони говорили, який у нас хороший Олесь ДОВГИЙ і Леонід Михайлович ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ, що виділяє їм ділянки”, - додав він, висловивши переконання, що це пов’язано з підготовкою до позачергових місцевих виборів.

“От дві новації, якими Олесь ДОВГИЙ разом з Леонідом Михайловичем хоче поправити свій імідж як людей, які різко змінили курс і стали такими законослухняними державними службовцями”, - сказав Ю.ДМИТРУК.