У VII міжнародному фестивалі «Золота Лілія», який відбудеться 27 жовтня в Києві, візьмуть участь зірки спорту і мистецтва з 10 країн світу.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН повідомила президент добродійного фонду "Здоров`я поколінь", абсолютна Олімпійська чемпіонка, Посол Доброї Волі ООН з питань ВІЛ/СНІД в Україні Лілія ПОДКОПАЄВА.

Вона зазначила, що з моменту проведення фестивалю інтерес до нього росте не тільки серед українських спортсменів, але й серед зарубіжних. «У фестивалю все більше і більше прихильників», - сказала Л.ПОДКОПАЄВА. Зокрема, за її словами, участь у фестивалі візьмуть спортсмени з Росії, Кенії, США, Китаю, Бразилії, Кореї і низки інших країн.

Відео дня

Л.ПОДКОПАЄВА також зазначила, що значний інтерес фестиваль викликає і в українських дітей, що сприяє їх захопленню спортом. «Наш фестиваль - це ціла філософія – філософія життя, філософія спілкування між людьми», - сказала вона. Л.ПОДКОПАЄВА підкреслила, що, не дивлячись на комерційну складову фестивалю, з кожним роком він стає все більш соціальним. Вона зазначила також позитивний чинник, що проведення «Золотої Лілії» підтримують українські бізнесмени і меценати. При цьому вона висловила жаль, що влада дуже мало приділяє уваги розвитку і популяризації спорту в Україні.

Л.ПОДКОПАЄВА повідомила, що має намір взяти участь у фестивалі не тільки як його організатор - вона готує спільний номер із зарубіжними спортсменами, який буде продемонстрований під час «Золотої Лілії». «Я сама братиму участь у фестивалі. Готується спеціальний номер – це будуть бальні танці і, можливо, якщо ми зможемо підготуватися, і я не злякаюся навантаження, то буде ще один номер», - сказала Л.ПОДКОПАЄВА. Вона підкреслила, що фестиваль проводитися з метою показати виняткових людей, яскравих майстрів своєї справи, зробити максимум можливого для того, щоб підростаюче покоління брало приклад з найкращих.

Зі свого боку продюсер міжнародного фестивалю «Золота Лілія» Тимофій НАГОРНИЙ підкреслив, що цього року фестиваль буде ще якіснішим і інноваційним. За його словами, список учасників розширяється, і буде дуже багато спортивних номерів від представників значної низки країн.

Т.НАГОРНИЙ підкреслив, що під час «Золотої Лілії» буде продемонстрований легендарний номер дуету "Vis Versa" (США), яким відкривали Олімпійські ігри в Атланті. «Цей номер буде останнім в нашій програмі», - сказав він.

Т.НАГОРНИЙ також позитивно оцінив той факт, що квитки на фестиваль «Золота Лілія» були продані в перший же день надходження в каси. При цьому, за його словами, частину квитків безкоштовно роздадуть дітям.