Факт, вже давно відомий: минулого року на книжковому ринку України зявився новий гравець – торгівельна мережа ЕМПіК.

Факт ще маловідомий: компанія «ЕМПіК» в Україні вже розпочала активну діяльність і розвиватиме тут два бренди: торгівельна мережа «ЕМПіК» і мережа книжкових магазинів «Буква».

Факт, ще зовсім невідомий: протягом місяця – з 15 жовтня по 15 листопада – жителі Києва матимуть беспрецендентну можливість чудового дозвілля в новому «емпіківському» форматі та особистих зустрічей з тими, про кого пише вже не тільки українська преса, але й «солідні» європейські часописи. Оскільки в рамках заходів «Місяця сучасної української літератури» заплановано цікаві зустрічі й автограф-сесії з сучасними українськими авторами (Андрій Курков, Тетяна Винокурова-Садиченко, Лада Лузіна, Оксана Забужко, Василь Шкляр, Леонід Кононович, Дмитро Стус, Віра Агеєва, Богдан Жолдак, Ірен Роздобудько, Наталка Забрамська, Марина Соколян, Леонід Ушкалов, Сашко Ушкалов, Отар Довженко, Богдан-Олег Горобчук, Євгенія Кононенко), а також містично-музичні витребеньки за мотивами новинок від нової української літературної генерації, радіо ток-шоу «наживо», а при нагоді й skype-міст з Польськими студентами й журналістами і багато інших цікавих «родзинок».

Відео дня

Акцію під назвою «Місяць сучасної української літератури» проводять торгівельна мережа ЕМПіК та мережа книжкових магазинів «Буква» за участі п’яти українських видавництв: «Фоліо», «Нора-Друк», «Кальварія» і «Факт», «Клуб Сімейного Дозвілля».

Під час прес-конференції буде представлено детальну програму заходів у Києві та презентовано нові Загальноукраїнські плани й очікування організаторів і учасників.

Учасники прес-конференції:

· Вольфган Керн - генеральний директор торгівельної мережи «ЕМПіК» в Україні

· Алла Сива - директор з маркетингу торгівельної мережі «ЕМПіК» і мережі книжкових магазинів «Буква».

· Анетта Антоненко – директор видавництва «Кальварія»

· Людмила Коробчук - book-менеджер видавництва «Нора-друк»

· Олександр Красовицький – керівник видавництва «Фоліо»

· Лада Лузіна – письменниця

· Дмитро Стус – письменник, науковець

· Леонід Фінкельштейн – головний редактор видавництва «Факт»

· Шпильман Олег – генеральний директор видавництва книжкового клубу «Клуб сімейного дозвілля»